menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Πειραματικό Δημ. Σχολ. Σερρών "Κων. Καραμανλής"

Συνεργατικά Προγράμματα

Πρωτοβουλία

Χαριστική Βιβλιοθήκη

Χαριστική Βιβλιοθήκη
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

Πειραματικό Δημ. Σχολ. Σερρών "Κων. Καραμανλής"

Το σχολείο μας είναι ένα σχολείο με κουλτούρα εφαρμογής προγραμμάτων, όπως Teachers4Europe, e-Twinning, UNESCO, καθώς και προγράμματα που άπτονται των 17 στόχων βιώσιμης ανάπτυξης, με διάχυση των δράσεων στην τοπική κοινωνία και ανοιχτές συνεργασίες με σχολικές μονάδες και πανεπιστήμια.


Διευθυντής Σχολείου

Κυριαζίδης Σπυρίδων

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Το συνεργατικό αυτό έργο βασίζεται στο βιβλίο των Παπαθεοδούλου και Χατζηπλή "Χαριστική βιβλιοθήκη", το οποίο μας προσέφερε την έμπνευση. Οι μαθητές/τριες έξι Νηπιαγωγείων και τριών Δημοτικών σχολείων από την Ελλάδα, την Πολωνία και τη Βουλγαρία πέρασαν παρέα με τους ήρωες του βιβλίου, μια αρκούδα, έναν ακροβάτη, μία καμηλοπάρδαλη, έναν εξωγήινο, ένα τερατάκι, κι έναν ιππότη, όλη τη φετινή χρονιά. Κάθε ήρωας τους κέντρισε το ενδιαφέρον, τους χάρισε γνώσεις, τους ενέπλεξε σε πειράματα και περιπέτειες και βεβαίως τους αποκάλυψε τη χαρά και την απόλαυση που κρύβει ένα βιβλίο, που το ανακαλύπτεις σελίδα-σελίδα σε συνεργασία με μαθητές.τριες από άλλα σχολεία. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί πρόταση για τον Στόχο 4, Ποιοτική Εκπαίδευση, καθώς η συνεργασία σε εθνικό και διακρατικό επίπεδο προσφέρει μια μοναδική διάσταση στη διαδικασία της γνώσης, που αποκτά περισσότερο νόημα καθώς βιώνεται μέσα από τα μάτια των συνεργαζόμενων μαθητών/τριών.

https://school-education.ec.europa.eu/el/etwinning/projects/stream-way-give-away/twinspace/pages/ 


Αποτελέσματα / επίδραση

Οι μαθητές/τριες εργάστηκαν συνεργατικά σε ομάδες, με διάφορους συνδυασμούς σχολείων. Για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιήσαμε μεγάλη ποικιλία ψηφιακών συνεργατικών εργαλείων, αλλά και το παραδοσιακό ταχυδρομείο. Η χαρά και η ανυπομονησία των παιδιών για το επόμενο βήμα, που ήταν διαφορετικό κάθε εβδομάδα, ήταν έκδηλες. Περισσότερες λεπτομέρειες υπάρχουν στο συνοδευτικό αρχείο.



Συνεργασίες

6 Νηπιαγωγεία: 1ο και 3ο Ν. Ρεδαιστού, 2ο Θέρμης, 3ο Συκεών, 8ο Αγρινίου, 2ο Κυμίνων

3 Δημοτικά Σχολεία: Πειραματικό Δημοτικό Σερρών, 120ο Γκεόγκι Σάβα Ρακόβσκι Σόφιας-Βιουλγαρία, Δημοτικό Σχολείο Μποτζάνοφ-Πολωνία

Συγγραφείς: Χατζηπλής, Θεοχαρίδου Αντωνία, Βούλα Γιαγκάζογλου

Δημόσιες Βιβλιοθήκες Σερρών, Αγρινίου, Συκεών, Θέρμης, Σόφιας, Μποτζάνοφ

 

 


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

1)Μαρία Αναγνωστίδου 2)Beata Kubińska 3)Κατερίνα Γουναρά 4)Ερασμία Ζώτου 5)Μαρία Μαγκιόρου 6)Χρυσούλα Ζιώγα 7)Θάλεια Κυριακοπούλου 8)Αιμιλία Σαράφη 9)Πατινιώτη Πόπη 10)Παπαντώνη Φλώρα 11)Μακρή Νατάσα 12)Μπάρη Μαρία 13)Tania Winckler 14)Kamelia Racheva

Στόχος δράσης

Ο κύριος στόχος αυτής της εκτεταμένης συνεργασίας εννέα σχολείων είναι να προωθήσει τη φιλαναγνωσία παράλληλα και μέσα από δραστηριότητες STEM. Είναι μια συλλογική προσπάθεια διερεύνησης του συνδυασμού STEM μαζί με διάφορες μορφές Τέχνης και Ανάγνωση βιβλίων. Στόχος μας είναι οι μαθητές/τριες να έχουν ποιοτικές και συναρπαστικές εμπειρίες μάθησης στο ανώτερο επίπεδο που αυτό είναι δυνατό.

Χρόνος δράσης

8 μήνες

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 4


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας