menu

Σύνδεση | Εγγραφή

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙΟΥ

Εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα

Πρωτοβουλία

A WORLD FULL OF DESIRES

A WORLD FULL OF DESIRES
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙΟΥ

6/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Αργυροπουλίου Τυρνάβου Το σχολείο μας βρίσκεται στο κέντρο του Αργυροπουλίου, ένα χωριό του Δήμου Τυρνάβου. Είναι 6/θέσιο με 80 μαθητές/τριες. Η Διευθύντρια του σχολείου μας είναι η κα Θωμαή Σίσκου, εκπαιδευτικός ΠΕ11. Το σχολείο μας συμμετέχει εδώ και τρία χρόνια σε αρκετά καινοτόμα προγράμματα αλλά και ευρωπαϊκά προγράμματα. Έχουμε βραβευτεί με εθνικές και ευρωπαϊκές ετικέτες ποιότητας στο πλαίσο eTwinning προγραμμάτων και έχουμε επίσης αρκετές διακρίσεις μαθητών/τριών μας σε πολλούς διαγωνισμούς.Ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία προσπαθώντας να εξελίσσεται και να κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών/τριών για μάθηση και δημιουργία!


Διευθυντής Σχολείου

ΘΩΜΑΗ ΣΙΣΚΟΥ

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Στο πλαίσιο προγράμματος etwinning,τα παιδιά της Δ΄ τάξης του σχολείου μας, στις δραστηριότητες μήνα ασχοληθήκαν με τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης.Ο τίτλος του Ευρωπαϊκού προγράμματος που συμμετέχουμε είναι "A world full of desires" και παίρνουμε μέρος έξι σχολεία, τέσσερα από την Ελλάδα, ένα από την Ιταλία και ένα από την Τουρκία. Η δραστηριότητα του μήνα Ιανουαρίου αφορούσε στους 17 στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Έτσι επιλέξαμε να ασχοληθούμε με τον 6ο, τον 7ο και τον 8ο στόχο. Διαβάσαμε πληροφορίες για την ενέργεια, το καθαρό νερό και την οικονομική ανάπτυξη των χωρών. Ζωγραφίσαμε, κάναμε word art  με βάση αυτούς τους στόχους,word art  με ηχογράφηση,γράψαμε ποίημα για αυτούς στα ελληνικά αλλά και στην αγγλική γλώσσα. Επίσης δημιουργήσαμε ένα ποίημα όλα τα συνεργαζόμενα σχολεία αναφερόμενο σε όλους τους 17 στόχους  με το τι θα ήθελαν τα παιδιά για έναν καλύτερο κόσμο, ένα καλύτερο πλανήτη. Στόχος μας ήταν η ευαισθητοποίηση όλων των παιδιών σε θέματα που άπτονται αυτών των στόχων ώστε να προσπαθήσουμε όλοι μαζί με συνεργασία και αλληλεγγύη να αλλάξουμε τον κόσμο, την ανθρωπότητα, τον πλανήτη μας και να γίνουμε όλοι καλύτεροι.

 


Αποτελέσματα / επίδραση

Τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν και να γνωρίσουν τους στόχους αναλυτικά. Να ενισχυθεί η παγκόσμια ειρήνη μέσα σε μεγαλύτερη ελευθερία. Να κατανοήσουν πως με συνεργασία και αλληλεγγύη μπορούμε να καταφέρουμε να αλλάξουμε τον κόσμο μας, τον πλανήτη μας. Να αποκτήσουν και να υιοθετήσουν θετική στάση και συμπεριφορές για το περιβάλλον, τα οικοσυστήματα, τη δικαιοσύνη, την εξάλειψη της φτώχειας, την υπευθυνότητα, την ανακύκλωση. Με έναν παραγωγικό διάλογο στην τάξη, που όχι μόνο θα ενημερώσει, αλλά θα ευαισθητοποιήσει και κυρίως θα ενεργοποιήσει τους μαθητές και όλους τους νέους, ώστε να συμμετέχουν ενεργά στα κοινά, στις αποφάσεις που αφορούν τη ζωή τους, με κριτική σκέψη και γνώμονα την αλληλεγγύη και τις αξίες της δικαιοσύνης, της ισότητας και της αμοιβαίας βοήθειας, που περιλαμβάνει η έννοια αυτή.



Συνεργασίες

Στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα etwinning συνεργαζόμαστε με το 44 Δ.Σ. Λάρισας, το 1ο Δ.Σ. Μουζακίου, το 13ο Δ.Σ. Αχαρνών Αττικής, Δημοτικό σχολείο από την Ιταλία (A. Anselmi Arcevia (AN)-Italy), Δημοτικό σχολείο από την Τουρκία (Uşak Science and Art Center).


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΘΩΜΑΗ ΣΙΣΚΟΥ - ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΜΑΣΟΥΡΑ

Στόχος δράσης

6ος, 7ος, 8ος - 6ος: Διασφάλιση της πρόσβασης σε ύδρευση και αποχέτευση για όλους, 7ος:Διασφάλιση της πρόσβασης σε οικονομικά προσιτές, αξιόπιστες, βιώσιμες και σύγχρονες μορφές ενέργειας για όλους , 8ος: Προώθηση της βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς οικονομικής ανάπτυξης, της απασχόλησης και της αξιοπρεπούς εργασίας για όλους

Χρόνος δράσης

Το πρόγραμμα etwinning διαρκεί 9 μήνες, οι δραστηριότητες για τη βιώσιμη ανάπτυξη είναι προγραμματισμένες για τέσσερις μήνες(Ιανουάριος-Απρίλιος).

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας