menu

Σύνδεση | Εγγραφή

1ο Νηπιαγωγείο Κέρκυρας

Συνεργατικά Προγράμματα

Πρωτοβουλία

Water Power stem3

Water Power stem3
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

1ο Νηπιαγωγείο Κέρκυρας

Το 1ο Νηπιαγωγείο Κέρκυρας βρίσκεται στην παλιά πόλη της Κέρκυρας και στεγάζεται στο Νέο Φρούριο. Έχει δυο πρωινά τμήματα και ένα ολοήμερο στα οποία φοιτούν περίπου 30 παιδιά.


Διευθυντής Σχολείου

Δ.Διαμάντη

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Οι στόχοι 13 δράση για το κλιμα, 6-καθαρο νερό και αποχέτευση και 14-ζωη στο νερό αποτέλεσαν το εφαλτήριο για όλες τις συνεργατικές δράσεις του έργου. Τα παιδιά μέσα από πειράματα, εξερευνήσεις στη φύση, αξιοποίηση της τεχνολογίας και κοινους στοχους γνώρισαν τη δύναμη του νερού και αντιλήφθηκαν και τη δύναμη τη δική τους ως μελλοντικοί ενεργοί πολίτες. 


Αποτελέσματα / επίδραση

Οι μαθητές μας όχι μόνο γνώρισαν το νερό και τις ιδιότητές του βιωματικά και ανακαλυπτικες, αλλά αντιλήφθηκαν τους τρόπους με τους οποίους μπορούν τα ίδια - αν και σε μικρή ηλικία-να εξοικονομησουν νερό, να βελτιώσουν την Ποιότητα του νερού στο μέλλον, να αξιοποιήσουν την τεχνολογία προς όφελος της οικολογίας, να εκμεταλλευτουν την υδροενεργεια και τέλος να δράσουν εθελοντικά ως μελλοντικοί ενεργοί πολίτες. Μέσα από τις ευχάριστες δραστηριότητες που οργανώθηκαν αντιλήφθηκαν ότι μπορούν και τα ίδια να συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής  στο μέλλον και ευαισθητοποιηθηκαν για να λειτουργούν ως ενεργοί πολίτες για τη δημιουργία ενός βιώσιμο πλανήτη. Επιπλέον, εξοικειωθηκαν με την επιστήμη και την τεχνολογία και ανέπτυξαν κριτική σκέψη.

Η διάχυση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε καθ'ολη τη διάρκειά του και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο με τη λήξη του έργου. Πιο συγκεκριμένα:

-Έχουν αναρτηθεί οι δράσεις του έργου στο ιστολογιο του προγράμματος, στα ιστολογια των σχολείων, καθώς και στα προσωπικά ιστολογια των εκπαιδευτικών. 

-πρόκειται να γίνουν αναρτήσεις σε blogs και ιστοσελίδες ενημέρωσης

-θα πραγματοποιηθεί αξιολόγηση του προγράμματος από γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικους

-θα οργανωθουν δια ζώσης και εξ αποστάσεως εκδηλώσεις διάχυσης 



Συνεργασίες

Συνεργαζόμενα Νηπιαγωγεια:

8ο Νηπιαγωγείο Πολίχνης 

1ο Νηπιαγωγείο Κέρκυρας 

1ο Νηπιαγωγείο Χαλαστρας 

9ο Νηπιαγωγείο Περαίας

Με αφορμή το πρόγραμμα "Water Power stem3" συνεργαστηκαμε με:

-τις οικογένειες των μαθητών 

-την ευρύτερη τοπική κοινωνία 

-European Maritime Day 2023/Οργανώσαμε δράσεις για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ναυτιλίας (EMD2023), οι οποίες συμπεριλήφθηκαν στον Ευρωπαϊκό χάρτη δράσεων για την Προστασία των θαλασσών.

-τη Helmepa junior. Συμμετείχαμε στο Πρόγραμμα " παιδική Helmepa" οργανώνοντας δράσεις σχετικές με το νερό και την κλιματική αλλαγή.

-τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) Συμμετείχαμε στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοικτών τεχνολογιών στην Εκπαίδευση με θέμα την Πράσινη οικονομία.

Στα πλαίσια των STEM δραστηριοτήτων μας συμμετείχαμε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (codeweek 2023) οργανώνοντας παιχνίδια προγραμματισμού και κώδικα αναπτύσσοντας έτσι δεξιότητες ψηφιακού γραμματισμού με διασκεδαστικό τρόπο. Παράλληλα συμμετείχαμε στην stem discovery campaign 2023 του scientix προσθέτοντας τις δράσεις μας στον παγκόσμιο χάρτη δραστηριοτήτων STEM. 


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Αννη Σκιαδοπούλου, Σπυριδούλα Ίσερη, Βάσω Χατζηιωάννιδου, Ελένη Μπούκλα, Όλγα Θεοφίλου,

Στόχος δράσης

Τον Φεβρουάριο του 2023 δημιουργήθηκε στα πλαίσια του eTwinning το συνεργατικό έργο '' water power stem3'' με συμμετοχή εκπαιδευτικών και Νηπιαγωγείων από την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Σερβία και την Πορτογαλία. Στόχος του έργου ήταν οι μαθητές να γνωρίσουν τη χρησιμότητά, τις ιδιότητές, αλλά και την αξία και τη σημασία του νερού στον άνθρωπο και στον πλανήτη. Για να επιτευχθεί ο στόχος αξιοποιηθηκε η εκπαίδευση STEM, βιωματικής και ανακαλυπτικες δραστηριότητες και η χρήση τεχνολογίας και εφαρμογών ΤΠΕ.

Χρόνος δράσης

Φεβρουαριος-Ιουνιος

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας