menu

Σύνδεση | Εγγραφή

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ "ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΟΣΧΙΔΗΣ"

Συνεργατικά Προγράμματα

Πρωτοβουλία

VIRTUAL MUSEUM OF OUR COUNTRY'S CONTEMPORARY ART

VIRTUAL MUSEUM OF OUR COUNTRYS CONTEMPORARY ART
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ "ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΟΣΧΙΔΗΣ"

Γυμνάσιο με ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση σε θέματα ευρωπαϊκά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά.


Διευθυντής Σχολείου

ΛΥΜΠΕΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Το Γενικό Λύκειο Μούδρου υλοποιεί τη φετινή χρονιά συνεργατικό έργο μέσω του προγράμματος eTwinning-πλατφόρμας συνεργασίας σχολείων από όλον τον κόσμο. Θέμα του είναι η δημιουργία ενός εικονικού μουσείου μέσω του εργαλείου artsteps που θα περιέχει τοίχους με πίνακες της ελληνικής σύγχρονης τέχνης και πιο συγκεκριμένα του ελληνικού σουρεαλιστικού κινήματος, καθώς και ελληνικά ποιήματα με υπερρεαλιστικά στοιχεία σχετικά με το θέμα των πινάκων, τα οποία θα μεταφραστούν στα ελληνικά από τους μαθητές/τριες και θα απαγγελθούν από τους ίδιους/τις ίδιες. Επίσης, σε ξεχωριστό μέρος του μουσείου πρόκειται να συμπεριληφθεί η ελληνική street art και σχετικά hip hop τραγούδια γραμμένα από τους ίδιους τους μαθητές και τις μαθήτριες. Για αυτό το λόγο θα πραγματοποιηθούν συνεντεύξεις από τους μαθητές/τις μαθήτριες με γνωστούς street artists, που αποτελούν πηγή έμπνευσης.
Σε αυτό το έργο συνοδοιπόροι είναι το σχολείο I.E.S. Pedro Mercedes της Ισπανίας (το οποίο θα μοιραστεί στο ίδιο μουσείο τη δική του πολιτιστική σουρεαλιστική κληρονομιά, όπως των πρωτοπόρων του εν λόγω κινήματος, Salvador Dali και Juan Miro), καθώς και σχολεία της Λήμνου, της Αττικής και της Φλώρινας. Αξίζει να σημειωθεί πως το Γενικό Λύκειο Μούδρου έχει υποβάλει αίτηση για έγκριση κινητικότητας από τον φορέα Erasmus+, για να μπορέσουν οι μαθητές/τριες να δουν και ζωντανά στα μουσεία της συνεργάτιδας χώρας τα έργα που θα υποβληθούν εικονικά στο κοινό εικονικό μουσείο, αλλά και να επικοινωνήσουν δια ζώσης με τους συνεργάτες στο πρόγραμμα, με σκοπό την ουσιαστική ανταλλαγή πολιτιστικών στοιχείων.
Υπεύθυνη υλοποίησης για το σχολείο είναι η εκπαιδευτικός Αγγλικής Φιλολογίας, κ. Μαρία Μακαρίδου.

Αποτελέσματα / επίδραση

Το συνεργατικό αυτό έργο έχει προβληθεί στα τοπικά ΜΜΕ και καθώς υλοποιείται μέσω της πλατφόρμας συνεργασίας σχολείων eTwinning έχει ευρύτερη διάδραση με το εκπαιδευτικό κοινό.



Συνεργασίες

I.E.S. Pedro Mercedes school (Spain)

Σχολεία της Λήμνου, της Αττικής, της Φλώρινας


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΜΑΚΑΡΙΣΟΥ ΜΑΡΙΑ ΛΥΜΠΕΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ

Στόχος δράσης

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Χρόνος δράσης

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2021-ΙΟΥΝΙΟΣ 2022

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας