menu

Σύνδεση | Εγγραφή

3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα

Πρωτοβουλία

UNITY IN DIVERSITY

UNITY IN DIVERSITY
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Το 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας είναι στην παραλία της πόλης μας, μέρος του παραλιακού σχολικού συγκροτήματος που στεγάζει δύο ακόμη σχολεία, το 1ο ΕΠΑΛ και το Ε.Κ. Ιεράπετρας. Πρόσφατα χαρακτηρίστηκε ως Πειραματικό και μ’ αυτήν την ιδιότητα θα λειτουργήσει από το σχολικό έτος 2024-2025. Το σχολείο μας στοχεύει στην ολόπλευρη εκπαίδευση και καλλιέργεια των μαθητών μας, στη συμπερίληψη και στο άνοιγμα προς την κοινωνία, ώστε να πετύχουμε το καλύτερο για τους μαθητές μας στη σύγχρονη εποχή.


Διευθυντής Σχολείου

Ψαρουδάκης Χρυσοβαλάντης

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Στο μάθημα των Αγγλικών με τους μαθητές της Β’ Τάξης πραγματοποιήσαμε ένα πρότζεκτ καθ ’όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς με θέμα: << UNITY IN DIVERSITY>> (Ενότητα στη Διαφορετικότητα), βασισμένοι σε αντίστοιχη ενότητα του σχολικού μας βιβλίου.

Μετά από ανάλυση του θέματος οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και δημιούργησαν παρουσιάσεις – power-points, στις οποίες το κάθε μέλος της ομάδας παρουσίασε τον εαυτό του, το χώρο και τον τρόπο ζωής του, τις καθημερινές του συνήθειες, τον τόπο καταγωγής του και τις παραδόσεις του, μπαίνοντας έτσι στη διαδικασία να αναλογιστούν και να εντοπίσουν ομοιότητες και διαφορές μεταξύ τους. Ταυτόχρονα και σε συνεργασία με τον καθηγητή των καλλιτεχνικών προχώρησαν στη δημιουργία αφισών για το θέμα μας. Επίσης με τη χρήση ηλεκτρονικών εργαλείων δημιουργήσαμε σελιδοδείκτες τους οποίους μοιράσαμε σε μαθητές και καθηγητές για τη διάδοση του μηνύματος. Τέλος οι μαθητές αποτύπωσαν τις ιδέες τους για το θέμα αυτό στα Αγγλικά με έμφαση στην αποδοχή της διαφορετικότητας των συνανθρώπων μας και το σεβασμό στη μοναδικότητα του καθενός από εμάς με στόχο πάντα την ευημερία, την ειρήνη και την ευτυχία των λαών!


Αποτελέσματα / επίδραση

Οι μαθητές με τη συμμετοχή τους στο πρότζεκτ συνειδητοποιήσαν πόσο ίδιοι και ταυτόχρονα πόσο διαφορετικοί είναι, ευαισθητοποιήθηκαν στο θέμα της αποδοχής του διαφορετικού, αντιλήφθηκαν την αξία της ενότητας όλων των ανθρώπων για την επίτευξη της ευτυχίας και της εξέλιξης.



Συνεργασίες

Στο πρότζεκτ αυτό συνεργάστηκαν κυρίως οι μαθητές του τμήματος Β2, αλλά και μεμονωμένοι μαθητές από άλλα τμήματα, καθώς και σε επίπεδο εκπαιδευτικών οι Φλουράκη Χαρά ΠΕ06, Αλεξανδράκης Εμμανουήλ ΠΕ08


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΦΛΟΥΡΑΚΗ ΧΑΡΑ ΠΕ06, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΕ08

Στόχος δράσης

Στόχος του πρότζεκτ μας ήταν να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές σε θέματα ανισοτήτων λόγω ηλικίας, φύλου, αναπηρίας, φυλής, εθνικότητας, καταγωγής, θρησκείας , οικονομικής ή άλλης κατάστασης, και να αντιληφθούν ότι μόνο μέσα από την ΕΝΟΤΗΤΑ και την ΑΠΟΔΟΧΗ μπορεί η κοινωνία να πετύχει Ευημερία, Ειρήνη και Ευτυχία για τους πολίτες της κάθε χώρας.

Χρόνος δράσης

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ -ΜΑΡΤΙΟΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας