menu

Σύνδεση | Εγγραφή

ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ-ΛΑΡΙΣΑΣ

Δράσεις συνεργασίας με την τοπική & ευρύτερη κοινωνία

Πρωτοβουλία

Τρέχει-τρέχει το νεράκι!

Τρέχει-τρέχει το νεράκι!
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ-ΛΑΡΙΣΑΣ

Το Νηπιαγωγείο μας συμμετέχει σε δράσεις των 17 Παγκόσμιων Στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Μέσα από αυτές προσπαθεί να δημιουργήσει μαθητές και αυριανούς πολίτες με οικολογική συνείδηση ενημερώνοντας παράλληλα και ευαισθητοποιώντας και την τοπική κοινωνία.


Διευθυντής Σχολείου

ΡΟΔΟΠΗ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Αφορμή για το θέμα υπήρξε μια διαρροή στα καζανάκια των παιδικών τουαλετών και τα παιδιά προβληματίστηκαν σε θέματα της χρήσης του νερού τη σπουδαιότητά του και το ρόλο του στη ζωή επάνω στον πλανήτη μας! Μάθαμε τι είναι το νερό, πού το βρίσκουμε, πώς το χρησιμοποιούμε, τις μορφές του. Μάθαμε τον κύκλο του νερού, ότι το νερό δεν είναι ανεξάντλητο επάνω στον πλανήτη κι ότι σε πολλές χώρες είναι ελάχιστο και ακατάλληλο για τους ανθρώπους. Μάθαμε τους τρόπους που δυστυχώς το νερό μολύνεται και πώς μπορούμε να το διατηρήσουμε καθαρό. Μάθαμε για τη ζωή μέσα στο νερό και τέλος προβληματιστήκαμε για τους τρόπους εξοικονόμησης νερού. Τα παιδιά συνειδητοποίησαν μέσα από δραστηριότητες σχετικές, κουκλοθέατρο, θεατρικό παιχνίδι, κατασκευές αφίσες, συνεργατικές δράσεις ότι το νερό είναι πολυτιμότατο για όλα τα έμβια επάνω στη γη και απαραίτητο ειδικά για τον άνθρωπο εφόσον είναι και δομικό στοιχείο του οργανισμού μας! Στο πλαίσιο της συνεργασίας με την τοπική κοινότητα και της διάχυσης των καλών πρακτικών δημιουργήσαμε αφίσα με τρόπους εξοικονόμησης του νερού που πήγε σε όλα τα σπίτια!


Αποτελέσματα / επίδραση

Οι καλές πρακτικές και τα αποτελέσματα του Προγράμματος για το νερό, μέσα από αφίσες, κατασκευές και μέσα από την ιδιαίτερη συνεργασία με τον Δήμο ενημέρωσαν και ευαισθητοποίησαν όλους! Μέσα από τις αφίσες μας που μπήκαν σαν ένθετο στους λογαριασμούς του νερού του Δήμου Τεμπών.



Συνεργασίες

Συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία ύδρευσης του Δήμου Τεμπών για την διάχυση των καλών πρακτικών σε όλα τα σπίτια του Δήμου μέσα από τους λογαριασμούς του νερού!

Συγκεκριμένα φτιάξαμε αφίσα με προτεινόμενους τρόπους εξοικονόμησης του νερού  και η αφίσα μας τροποποιημένη σε ηλεκτρονική μορφή στάλθηκε κατόπιν συνεργασίας και συνεννόησης, στο αρμόδιο γραφείο εκτύπωσης των λογαριασμών του νερού στην υπηρεσία ύδρευσης του Δήμου Τεμπών ΔΕΥΑΤ.

Με τον τρόπο αυτό η αφίσα μας μπήκε σε κάθε σπίτι του Δήμου Τεμπών όπου ανήκει το σχολείο μας και η τοπική κοινωνία ενημερώθηκε για τις προτάσεις μας για την προστασία του πλανήτη σε επίπεδο εξοικονόμησης και όχι άσκοπης σπατάλης του πολύτιμου αγαθού, του νερού!

 


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Ροδόπη Γιαννακάκη, Αθηνά Ζιώγα, Παρασκευή Δαούτη

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Τις καλές πρακτικές μας εκτός από τη συνεργασία με τον Δήμο και τη διάχυση μέσα από τους λογαριασμούς του νερού, ανεβάσαμε και στις σελίδες μας και σε ομάδες στον ιστό όπως Παδικός Πλανήτης και στην ομάδα εκ/κών της Τάνιας Μάνεση!Kατασκευές,αφίσες,βίντεο.


Στόχος δράσης

Να γνωρίσουν το νερό τις ιδιότητες και το λόγο που είναι πολύτιμο για τη ζωή! Να γνωρίσουν τις ιδιότητες και τις μορφές του! Να γνωρίσουν πού το βρίσκουμε και πώς το χρησιμοποιούμε! Να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν! Να γνωρίσουν για τη σπατάλη του νερού και τρόπους εξοικονόμησης αυτού!

Κοινό στο οποίο απευθύνεται

Μαθητές,εκ/κοί, γονείς, τοπική κοινωνία.

Τόπος Δράσης

Μακρυχώρι-Λάρισας

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 5



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας