menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Εκπαιδευτήρια Ηλιάδη

Δράσεις συνεργασίας με την τοπική & ευρύτερη κοινωνία

Πρωτοβουλία

Το Τρένο των συναισθημάτων

Το Τρένο των συναισθημάτων
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Οι μαθητές της Β΄ τάξης των Εκπαιδευτηρίων Ηλιάδη επισκέφθηκαν το θεατρικό εργαστήρι Τέχνης και Πολιτισμού "Ένεκα Παιδείας", όπου συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα  «Το τρένο των συναισθημάτων».

Όταν ένα τρένο έχει φτερά και ταξιδεύει στις χώρες των συναισθημάτων, τα παιδιά βιάζονται να επιβιβαστούν για να ξεκινήσουν το παραμυθένιο ταξίδι. 

Οι μικροί ταξιδιώτες του σχολείου μας γεμίζουν τα βαγόνια του με τις επιθυμίες και τα όνειρά τους και ενθαρρύνονται να ανακαλύψουν τα συναισθήματα που κρύβονται μέσα τους γνωρίζοντας με τον τρόπο αυτό καλύτερα τον εαυτό τους.

Ταιριάζοντας αρμονικά κάθε συναίσθημα με λόγια, εικόνες, χρώματα, κινήσεις και μελωδίες τα παιδιά ολοκληρώνουν ένα υπέροχο ταξίδι στον κόσμο των συναισθημάτων, αναγνωρίζοντας την ανεκτίμητη αξία που έχει η συναισθηματική καλλιέργεια του ανθρώπου για την εξέλιξή του. Κάθε σταθμός του ταξιδιού τους αποτελεί κι ένα μάθημα ζωής. Στην ψυχή τους κάθε συναίσθημα παίρνει τη θέση του και όλα τα συναισθήματα μαζί συνθέτουν τη μοναδική προσωπικότητα του καθενός.


Αποτελέσματα / επίδραση



Συνεργασίες

Εργαστήρι Τέχνης, Πολιτισμού & Διαδραστικής Μάθησης "ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ"


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΕΛΛΗ - ΜΑΡΙΑ ΒΟΥΖΕΛΑΚΟΥ

Στόχος δράσης

Δε γνώρισαν, μόνο τα συναισθήματα αυτά αλλά έμαθαν και τρόπους, για να τα χειρίζονται και να τα αντιμετωπίζουν. Η ενεργή συμμετοχή τους στο θεατρικό παιχνίδι και η εμπλοκή τους σε όλο το πρόγραμμα, ενθουσίασαν τα παιδιά μας και τα βοήθησαν να κατανοήσουν καλύτερα όλα όσα αισθάνονται.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας