menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Εκπαιδευτήρια "Ο Πλάτων"

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Τραγούδι: «Τη φύση αγαπάμε»

Τραγούδι: «Τη φύση αγαπάμε»
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

Εκπαιδευτήρια "Ο Πλάτων"

Τα εκπαιδευτήρια «Ο Πλάτων» είναι ιδιωτικό εκπαιδευτήριο, ιδρύθηκε το 1969 και εδρεύει στα Γλυκά Νερά Αττικής, Ελευθερίου Βενιζέλου, Τ.Κ.15354 και ανήκει στον δήμο Παιανίας-Γλυκών Νερών. Είναι πιστοποιημένο σχολείο από τον διεθνή εκπαιδευτικό οργανισμό του ΙΒ (International Baccalaureate) για όλες τις βαθμίδες του (3-18 ετών). Η φιλοσοφία των Εκπαιδευτηρίων «Ο Πλάτων» είναι να υποστηρίξει την εκπαιδευτική πορεία των μαθητών από τη νηπιακή ηλικία έως την εφηβεία, σε ένα ασφαλές περιβάλλον, γεμάτο φροντίδα. Στον Πλάτωνα προσφέρουμε εκπαίδευση, που ενισχύεται από τις νέες τεχνολογίες, σχεδιασμένη να διαφοροποιείται για τους ξεχωριστούς μαθησιακούς τύπους των παιδιών. Στόχος μας είναι να καλλιεργήσουμε διεθνή αντίληψη και την αίσθηση μιας παγκόσμιας ταυτότητας, δομώντας ένα εθνικό και διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σε ένα πραγματικά δίγλωσσο περιβάλλον, που προάγει ακαδημαϊκή ελευθερία, πνευματική διαφοροποίηση, πειραματισμό και τεχνολογικά επιτεύγματα. Αποβλέπουμε στη δημιουργία μαθητών, που είναι δια-βίου ερευνητές, που αναζητούν και καθορίζουν τον εαυτό τους, που κυνηγούν τα όνειρά τους και κάνουν πράξη τις αξίες τους. Χτίζουμε προσωπικότητες με γνώση, αλλά και ενσυναίσθηση, ανθρώπους ισορροπημένους, ελεύθερα σκεπτόμενους, δημοκράτες πολίτες, ικανούς να κατακτήσουν προσωπική επιτυχία και να βοηθήσουν στη δημιουργία ενός καλύτερου, πιο ειρηνικού κόσμου.


Διευθυντής Σχολείου

Δρ. Διονύσης Τσαφταρίδης

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Γενικά: 

Στο πλαίσιο της εισαγωγής στη νέα διαθεματική μας ενότητα, παρακολουθήσαμε ένα βίντεο ως αφόρμηση για τον διαθεματικό μας άξονα “Πώς λειτουργεί ο κόσμος”, έχοντας ως κεντρική ιδέα “Ο άνθρωπος αλληλεπιδρά με το Περιβάλλον και προσαρμόζεται σ’ αυτό". Η βασικές έννοιες που κατανοούν τα παιδιά είναι: 

  • Η μορφή 
  • Η ευθύνη  
  • Η αλλαγή 

 και οι Κατευθύνσεις της ενότητας είναι:  

  • Τα στοιχεία, τα χαρακτηριστικά και οι ομοιότητες και διαφορές  
    των διάφορων τόπων. 
  • Η επίδραση των αλλαγών των φυσικών τοπίων στον άνθρωπο και  
    το αντίστροφο. 
  • Η ευθύνη του ανθρώπου σχετικά με την προστασία των φυσικών τοπίων και του περιβάλλοντος. 

Κατά την αφόρμηση, θεωρείται σκόπιμο να προϊδεάσουμε τους μαθητές για το περιεχόμενο του νέου γνωστικού αντικειμένου, χρησιμοποιώντας εκπαιδευτικές τεχνικές που θα τους ξαφνιάσουν ευχάριστα και θα κινητοποιήσουν το ενδιαφέρον τους για τη συνέχεια. Το πετύχαμε, αφού βρεθήκαμε να κάνουμε brainstorming στον πίνακα της τάξης και τα παιδιά να προτείνουν ιδέες σχετικές με το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε, σε επίπεδο τάξης, το περιβάλλον και τον κόσμο μας, να γίνει καλύτερος. Αποφάσισαν ως ομάδα να γράψουν/συνθέσουν ένα τραγούδι για την προστασία του περιβάλλοντος. Ορισμένοι/ες μαθητέ/τριες ανέλαβαν τα γράψουν τους στίχους και άλλοι/ες να συνθέσουν τη μελωδία του τραγουδιού σε συνεργασία με τη δασκάλα της μουσικής του σχολείου μας. Τέλος, τα παιδιά έφεραν τα δικά τους μουσικά όργανα - βιολί, κιθάρα, αρμόνιο και μεταλλόφωνο -  για να παίξουν και να ηχογραφήσουν τη μελωδία που συνέθεσαν. 

Το χρονικό πλαίσιο: Το project Τη φύση αγαπάμε” ξεκίνησε στις 18/01/2023 και ολοκληρώθηκε στις 10/03/2023.  


Στόχος δράσης

Η δράση έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει όχι μόνο τα παιδιά αλλά και όλους τους συνανθρώπους μας, σχετικά με την ανακύκλωση, την προστασία του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή. Να διαμορφώσουν αξίες, στάσεις και δεξιότητες που θα ενισχύουν τον ρόλο ενός ενεργού και ευαισθητοποιημένου πολίτη προς το περιβάλλον. Η εκπαίδευσή τους στον τρόπο αναγνώρισης και αντιμετώπισης των περιβαλλοντικών προκλήσεων, καθώς και η κατανόηση της ανάγκης δράσης και αλλαγής για το περιβάλλον. Η ενθάρρυνση των παιδιών και των ενηλίκων να αναπτύξουν την ικανότητα να σκέπτονται κριτικά. Η προώθηση της δημιουργικότητας και της ανάπτυξης των ταλέντων των παιδιών μέσω της μουσικής, του θεάτρου, της συγγραφής και άλλων τεχνών, προωθώντας την αυτοέκφρασή τους και ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή τους. Μέσω της δράσης προωθείται η συνεργατικότητα και ο αλληλοσεβασμός.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας