menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Γενικό Λύκειο Παλαιόχωρας

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Τουριστικός οδηγός Παλαιόχωρας

Τουριστικός οδηγός Παλαιόχωρας
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

Γενικό Λύκειο Παλαιόχωρας

Το Γενικό Λύκειο Παλαιόχωρας βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και λειτουργεί με βάση τα Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Οι μαθητές προέρχονται από διαφορετικά κοινωνικοοικονομικά υπόβαθρα και μαθησιακά περιβάλλοντα. Ο σχολικός χώρος διαθέτει διώροφο κτήριο (Γενικό Λύκειο) με αίθουσες διδασκαλίας. Δίπλα στο κτήριο στεγάζεται η Βιβλιοθήκη του σχολείου με αίθουσα Πληροφορικής, εργαστήριο Φυσικής και Χημείας και αίθουσες διδασκαλίας. Στον αύλειο χώρο υπάρχει κλειστό γυμναστήριο για αθλητικές δραστηριότητες. Συστεγάζεται με το Γυμνάσιο Παλαιόχωρας. Πληροφορίες https://blogs.sch.gr/lykpalai/to-scholeio-mas/ Η ιστορία του σχολείου σε βίντεο https://blogs.sch.gr/lykpalai/2022/06/20/symmetochi-ston-8os-diethni-mathitiko-diagonismo-diktyo-scholeion-to-scholeio-afigeitai/


Διευθυντής Σχολείου

Σταυρίδου Σταματία

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Οι μαθητές ερευνούν τις φυσικές ομορφιές του τόπου τους (παραλίες, φυσικό περιβάλλον),  τα μουσεία, τα μνημεία, τους υπαίθριους αρχαιολογικούς και προϊστορικούς χώρους. Σκοπός της εργασίας είναι να γνωρίζουν την ιστορία της πόλης τους με σκοπό να την αγαπήσουν, να αναδείξουν τα πλεονεκτήματα της, να γίνουν  δρώντα άτομα ώστε να αποτελέσουν μέρος του πολιτισμικού γίγνεσθαι, να προστατεύσουν το περιβάλλον αλλά κυρίως στοχεύουν μελλοντικά να συμμετέχουν στην ανάπτυξη της. Οι μαθητές διαμορφώνουν άποψη για το παρόν αλλά και για την ιστορική εξέλιξη που έχει συντελεστεί, γιατί το παρελθόν επιβιώνει μέσα στο παρόν του τόπου τους.

Δημιούργησαν ένα τουριστικό οδηγό με online χάρτες που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του σχολείου https://blogs.sch.gr/lykpalai/ και ένα βίντεο του τουριστικού οδηγού που δείχνει όλες τις φυσικές ομορφιές του τόπου. Ο τουριστικός οδηγός που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του σχολείου είναι σε μορφή .ppsx .

Ο οδηγός αυτός έχει τις πληροφορίες που μπορεί να βρει ο καθένας, είτε έχει σύνδεση στο διαδίκτυο, είτε όχι. Ο χάρτης θα βοηθήσει να βρείτε πληροφορίες σε ότι επιλέξετε και τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε για να φτάσετε στο σημείο που επιθυμείτε. Ακόμα και αν δεν έχετε σύνδεση στο διαδίκτυο ο χάρτης θα σας οδηγήσει. Αν έχετε σύνδεση στο διαδίκτυο μπορείτε να συνδεθείτε online και να φτάσετε στο σημείο που επιθυμείτε.


Στόχος δράσης

Η έρευνα των μαθητών αποσκοπεί σε μία δημιουργική διαδικασία με στόχο την αισθητική αντίληψη, την έκφραση, την κατανόηση, τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία. Σκοπός τους προγράμματος είναι η δημιουργία αισθήματος ευθύνης σχετικά με το περιβάλλον και την αξία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Βασικοί στόχοι της έρευνας είναι: o Δημιουργικότητα, συνεργατικότητα, καλλιτεχνική δράση και έκφραση. o Η απόκτηση γνώσεων για τον φυσικό πλούτο του τόπου τους. o Η εκτίμηση του περιβάλλοντος και του πολιτισμού ως παρακαταθήκη. o Η εξοικείωση με την ιστορική έρευνα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας