menu

Σύνδεση | Εγγραφή

ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Τον πλανήτη μου αγαπώ (Δέλης Σκουπιδέλης)

Τον πλανήτη μου αγαπώ (Δέλης Σκουπιδέλης)
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Στο πλαίσιο τού περιβαλλοντικού προγράμματος «Η Ζωή Χωρίς Σκουπίδια: μείωση, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση», τα παιδιά τού τμήματος προνηπίων Π.4 τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού είχαν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σχετικά με την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ. Στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν μια ρουτίνα και να εσωτερικεύσουν με ρυθμικό τρόπο τη νέα γνώση, τα παιδιά -με την διακριτική καθοδήγηση τής νηπιαγωγού τους, κ. Μαρινάνσυ Αγγελάκη- διδάχθηκαν με κέφι και πολύ ενθουσιασμό το τραγούδι, με τίτλο «Τον πλανήτη μου αγαπώ». Οι πρωτότυποι στίχοι, καθώς και η μουσική, είναι τής νηπιαγωγού τους, κ. Αγγελάκη.

Αφού ηχογράφησαν το τραγούδι μέσα στην τάξη κι αποτύπωσαν εικαστικά τους στίχους τού τραγουδιού, το παιδικό τραγούδι για την ανακύκλωση είναι πλέον έτοιμο να το ακούσουμε και να καμαρώσουμε τις γλυκές φωνούλες των μαθητών μας.


Στόχος δράσης

-Να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά σε θέματα επαναχρησιμοποίησης υλικών, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε τα απορρίμματα, -να προστατεύσουμε το περιβάλλον από την υπερκατανάλωση και τελικά κατάχρηση (με απειλή εξαφάνισης) των φυσικών πόρων για την «ευημερία» τού ανθρώπου, -να ενισχύσουμε την οικολογική συνείδηση μέσω τής συστηματικής επαναχρησιμοποίησής υλικών, -να διασφαλίσουμε πως όλοι οι άνθρωποι θα έχουν την απαραίτητη ενημέρωση κι ευαισθητοποίηση σχετικά με τη βιώσιμη ανάπτυξη κι έναν τρόπο ζωής σε αρμονία με τη φύση, -να καλλιεργήσουμε τη δημιουργική σκέψη και τη φαντασία των παιδιών, -να κατανοήσουν τα οφέλη τής συνεργασίας και τού ομαδικού πνεύματος.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας