menu

Σύνδεση | Εγγραφή

13o Nηπιαγωγείο Ρεθύμνου

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Τι χαρίζει χαμόγελο στα παιδιά;

Τι χαρίζει χαμόγελο στα παιδιά;
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

13o Nηπιαγωγείο Ρεθύμνου

Το 13ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου ιδρύθηκε το 1996 και λειτούργησε αρχικά σε νοικιασμένο χώρο στην οδό Καποδιστρίου 55, στην Καλλιθέα, σαν μονοθέσιο κλασικό νηπιαγωγείο. Στη συνέχεια, το 2010 μετεστεγάστηκε στο χώρο του πρώην 14ου Δημοτικού σχολείου, στην οδό Καποδιστρίου 43, στον οποίο συστεγάζεται μέχρι και σήμερα με το 9ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου. Την ίδια χρονιά έγινε η μετατροπή του σε ολοήμερο νηπιαγωγείο. Το 2011 με σχετική Υ.Α. προάγεται από Μονοθέσιο σε Διθέσιο Νηπιαγωγείο.Το τρέχον σχολικό έτος 2017-18 λειτουργούν δύο τμήματα Υποχρεωτικού προγράμματος και δύο Προαιρετικού. Αν και είμαστε ένα μικρό σχολείο συμμετέχουμε κάθε χρόνο σε πολλά προγράμματα τα πιο σημαντικά από αυτά είναι το Erasmus+ , το Europe Direct, το E twinning καθώς και σε διάφορες δράσεις όπως αυτές της Unicef των Σχολικών Δράσεων, φιλαναγνωσίας διαφόρων εκδοτικών οίκων αλλά και διαγωνισμούς όπως «Tα πολυμέσα … για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» κτλ.


Διευθυντής Σχολείου

Φανουργιάκη Άννα

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Αφορμή για τη συγκεκριμένη δημιουργία υπήρξε η επιθυμία των παιδιών να προσφέρουν μέρος των χρημάτων που μάζεψαν από τα κάλαντα του Λαζάρου που είπαν στη γειτονιά του σχολείου μας.

Πιο συγκεκριμένα όταν τέθηκε το ερώτημα στην ολομέλεια “Τι θα θέλατε να κάνετε τα χρήματα που θα μαζέψουμε;” Ένας μαθητής πρότεινε να δώσουμε ένα μέρος από αυτά στο χαμόγελο του παιδιού και με τα υπόλοιπα να πάρουμε παιχνίδια για την τάξη μας.

 Η πρόταση τέθηκε σε ψηφοφορία και η πλειοψηφία των παιδιών συμφώνησε με την πρόταση του μαθητή.

Όταν προσφέραμε το χρηματικό ποσό στο παράρτημα του Χαμόγελου του Παιδιού στην πόλη μας, μας εξήγησαν ποιος είναι ο ρόλος και η προσφορά τους και μας έδωσαν έναν έπαινο και αυτοκόλλητα ως επιβράβευση για την προσφορά μας. 

Στα παιδιά έκανε εντύπωση το λογότυπο του εθελοντικού αυτού φορέα που ήτανε ένα παιδί που χαμογελάει.  Ήθελαν να μάθουν περισσότερα για το πρόσωπο του logo, ρώτησαν αν αυτό είναι ένα αληθινό παιδί και πώς το λένε.  Ψάξαμε πληροφορίες στο διαδίκτυο και βρήκαμε ότι αυτό το παιδί το λένε Ανδρέα και είναι ο εμπνευστής του “Χαμόγελο του Παιδιού”. Τέθηκε τότε ο προβληματισμός στην ομάδα “Τι είναι αυτό που κάνει εμάς τα παιδιά να χαμογελάμε;”

Ήταν εύκολο να βρουν τα παιδιά πάρα πολλά πρόσωπα και καταστάσεις τα οποία τα κάνουν να χαμογελούν. Κοιτάζοντας έναν καθρέφτη χαμογελούσαν και σκεφτόντουσαν τι είναι αυτό που τα κάνει να χαμογελούν.Αποτέλεσμα αυτής της δραστηριότητας ήταν να ζωγραφίσουν τις χαμογελαστές φατσούλες τους, να τις χωρίσουν σε ομάδες ανάλογα με την αιτία του χαμόγελου τους και να δημιουργήσουν την τελική μας αφίσα.


Στόχος δράσης

Τα προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα είναι ως προς τις γνώσεις να προσδιορίζουν τα δικαιώματα των παιδιών. Ως προς τις δεξιότητες να ολοκληρώνουν τις δραστηριότητες/τα έργα τους και να εκτιμούν το αποτέλεσμα των προσπαθειών τους θέτοντας νέους στόχους. Ως προς τις στάσεις : • να ευαισθητοποιούνται και να αναπτύσσουν υπεύθυνη στάση και δράση για να υποστηρίξουν τα δικαιώματα των παιδιών και των ανθρώπων. • να εφαρμόζουν δημοκρατικές διαδικασίες στη λήψη αποφάσεων , • να εκτιμούν τη σημασία του εθελοντισμού και να συνειδητοποιούν ότι με τις πράξεις τους μπορούν να συμβάλλουν στο κοινωνικό σύνολο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας