menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Νηπιαγωγείου Παρακοιλων Λέσβου

Εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα

Πρωτοβουλία

Ταξίδια στο διαστημα

Ταξίδια στο διαστημα
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Το θέμα του εκπαιδευτικού δράσεων που διαπραγματευθηκαμε είναι οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος . Το συγκεκριμένο θέμα είναι ιδιαίτερα προσφιλές στα παιδιά αυτής της ηλικίας, ένα θέμα που τα απασχολεί και τα γοητεύει ταυτόχρονα, καθώς έρχονται σε επαφή με το άγνωστο και το μακρινό. Οι υπολογιστές από την άλλη ,  η χρήση λογισμικών και ρομποτικης για την υλοποίηση του θέματός , δίνει την ευκαιρία στο παιδί να έρθει σε επαφή με τον κόσμο των τεχνολογιών και της πληροφορίας. Δίνεται η δυνατότητα να εμπλακεί ενεργά και να αλληλεπιδράσει , χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή με παιγνιώδη τρόπο ως μέσο ψυχαγωγίας αλλά και ως γνωστικό εργαλείο.

 


Αποτελέσματα / επίδραση

Τα παιδια ενθουσιαστηκαν με την πραγματοποιηση των δράσεων για το διαστημα .

Πηραν πολλές πληροφορίες, χρησιμοποιησαν λογισμικά , περπατησαν με τα BEEbot ( τα οποια ονομασαμε Θώμη και Χόμη) , δημιουργησαν με πολλους και ποικίλους τροπους. 

Μαθαμε , γελασαμε , τραγουδησαμε!!



Συνεργασίες

Με το οικογενειακό περιβαλλον του παιδιού. 

Συγκέντρωση πληροφοριών

Συγγραφη ιστοριων.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Τσιριπλή Ισμήνη Ειρήνη

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Τα παιδια καλουνται να γράψουν με τη βοηθεια των γονιων τους μια ιστορια για τα διαστημα . Ταξιδευω στο διαστημα, ποιον θελω να πάρω μαζί μου , που θέλω να πάω , τι θα δω!! Χρώματα , μυρωδιες , συναισθηματα!! Εμπλέκουμε με αυτόν τον τρόπο το οικογενεικο περιβαλλον του παιδιού στην εκπαιδευτική διαδικασία και του παρουσιαζουμε τις δρασεις μας.

Παραλληλα οι γονεις μπορουν να δουν τις όποιες δράσεις μας στην ιστοσελιδα του νηπιαγωγείου μας.


Στόχος δράσης

• Να εκφραστούν με τρόπο δημιουργικό εμπλουτίζοντας τον προφορικό τους λόγο. • Να γνωρίσουν τους πλανήτες• Να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους αναφορικά με τη χρήση των νέων τεχνολογιών στη διαδικασία της μάθησης • Να ζωγραφίζουν με εναλλακτικούς τρόπους ευχάριστα και εποικοδομητικό τρόπο.• Να εξοικειωθούν με τη χρήση βασικών λειτουργιών λογισμικού δημιουργίας και έκφρασης • Να συνεργαστούν σε ομάδες για την παραγωγή ενός κοινού ψηφιακού λογισμικού σεβόμενοι τις απόψεις και την εργασία των άλλων. του ηλιακού μας συστήματος, τα ονόματά τους και τη θέση τους σε σχέση με τον ήλιο. • Να γνωρίσουν ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό από κάθε πλανήτη, ώστε να μπορούν να τον αναγνωρίζουν με μεγαλύτερη ευκολία. • Να πειραματίζονται και να ερευνούν καταστάσεις προβληματισμού, εφαρμόζοντας τις ήδη αποκτημένες γνώσεις. • Να συμμετέχουν σε συζητήσεις και να επιχειρηματολογούν

Χρόνος δράσης

ΜΑΡΤΙΟΣ 2023

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 6



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας