menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Eκπαιδευτήρια Ν. Ζαγοριανάκος

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Ταξίδι με "Οδηγό" το παιχνίδι...!

Ταξίδι με "Οδηγό" το παιχνίδι...!
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

Eκπαιδευτήρια Ν. Ζαγοριανάκος

Είμαστε ένα ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα με έδρα μας τα Γλυκά Νερά. Στόχος του σχολείου είναι να προσφέρει στους μαθητές ένα πλούσιο, ευχάριστο και παραγωγικό πρόγραμμα, ώστε ο κάθε μαθητής με τη βοήθεια των δασκάλων να έχει τη δυνατότητα να ανακαλύψει και να εξελίξει όλα τα στοιχεία της προσωπικότητάς του. Παράλληλα, διαμορφώνουμε ένα σχολικό περιβάλλον κατάλληλο για τις σύγχρονες συνθήκες, το οποίο είναι ασφαλές, σίγουρο δημιουργικό.


Διευθυντής Σχολείου

Μανώλη Μαρία

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

   Με τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας επιλέξαμε να ασχοληθούμε και να μάθουμε για τα μέσα μεταφοράς (της ξηράς, της θάλασσας και του αέρα), τους τρόπους μετακίνησης, τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και τα επαγγέλματα που σχετίζονται με αυτά. Σκοπός η βελτίωση του βιοτικού μας επιπέδου και η αποφυγή ατυχημάτων.

    Το ξεκίνημα του project δόθηκε από τα ίδια τα παιδιά έχοντας ως οδηγό τα βιώματά τους μέσα από την καθημερινότητα της πόλης, στην οποία ζουν. Μέσα στην ολομέλεια της τάξης αφηγούνταν με παραστατικότητα και ζωντάνια τις περιπέτειες που βιώνουν στο δρόμο για να φτάσουν στο σχολείο... άλλες φορές ως πεζοί και άλλες φορές ως συνεπιβάτες στο αυτοκίνητο ή το σχολικό λεωφορείο.

  Τα μικρά μας νήπια έδειξαν τεράστιο ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή που άκουσαν ότι θα ασχοληθούμε με αυτό το θέμα. Με διάθεση συμμετείχαν φέρνοντας πληθώρα παιχνιδιών σχετικά με το θέμα μας. Στη συνέχεια, αναγνωρίσαμε το κάθε μέσο μεταφοράς... τρένα, αυτοκίνητα, φορτηγά, αεροπλάνα, βάρκες και άλλα όπου έγιναν παιχνίδι στα χέρια των παιδιών αναδεικνύοντας τον παιδαγωγικό χαρακτήρα του. Έπειτα, ακολούθησαν κατασκευές, τραγούδια, δραματοποιήσεις αλλά και η χρήση της νέας τεχνολογίας που βοήθησαν να κατανοήσουν και να αγαπήσουν οι μικροί μας μαθητές το θέμα αυτό.

     Η υλοποίηση του project έγινε με τη συμβολή όλων των νηπίων του σχολείου μας αλλά και την πολύτιμη βοήθεια των εκπαιδευτικών.


Στόχος δράσης

Οι βασικοί στόχοι του διδακτικού project είναι οι μαθητές του σχολείου μας να γνωρίσουν τα σήματα οδικής κυκλοφορίας, να κατανοήσουν τη σωστή συμπεριφορά των οδηγών, να μάθουν τα δικαιώματα των πεζών και να αναγνωρίσουν τα μέσα μεταφοράς. Επιπρόσθετα, στόχος μας είναι να αντιληφθούν τους πιθανούς κινδύνους και τα ατυχήματα που προκαλούνται στο δρόμο, να διδαχθούν μέσα από το παιχνίδι τα γράμματα και τους αριθμούς, να εξοικειωθούν με τα Αγγλικά, να καλλιεργήσουν τον προφορικό τους λόγο, να μάθουν τις χωροταξικές έννοιες (μπροστά-πίσω, κοντά-μακριά, πάνω-κάτω, δίπλα-απέναντι), καθώς και να αναπτύξουν τις γνώσεις τους γύρω από τα σχήματα και τα χρώματα. Τέλος, μέσα από το συγκεκριμένο project στοχεύουμε στο να μάθουν να ομαδοποιούν, να διατάσσουν, να σειροθετούν, να έρθουν σε επαφή με την τεχνολογία (STE(A)M) και να επικοινωνούν και να συνεργάζονται με τα μέλη της ομάδας ανταλλάσσοντας ιδέες και προτάσεις έτσι ώστε να αναπτύξουν εναλλακτικές στρατηγικές προσέγγισης και επίλυσης προβλημάτων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας