menu

Σύνδεση | Εγγραφή

3 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΓΑΡΩΝ

Εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα

Πρωτοβουλία

ΤΑΞΙΔΙ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

3 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΓΑΡΩΝ

ΔΙΘΕΣΙΟ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΛΗ ΕΙΣΟΓΕΙΟ


Διευθυντής Σχολείου

ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Το πρόγραμμα ξεκίνησε ως απλό πρόγραμμα υγιεινής διατροφής, στην πορεία είδαμεότι άρεσε πολύ στα παιδιά και γι αυτό το επεκτείναμε σε πλαίσιο διαπολιτισμικής.

εντάξαμε λοιπόν παραδοσιακές στολές, τραγούδια, χορούς και μαγειρέματα ανά περιοχή. Δράσαμε σε επίπεδο συνεργατικό και βιωματικό.

Τα παιχνιδομαγειρέματα και τα ξεχωριστά υλικά που χρησιμοποιούσαμε έκλεψαν την παράσταση. Αξιοποιήσαμε τις τέχνες, την παντομίμα, τα παιχνίδια ρόλων και τα ψηφιακά παιχνίδια. Επί χάρτου αναζητούσαμε συνταγές με την βοήθεια της μέλισσας beet-bot.

Έτσι το πρόγραμμα πήρε την μορφή μιας όμορφης και ξεχωριστής εξερεύνησης.


Αποτελέσματα / επίδραση

Για την αξιολόγηση την τελική λάβαμε υπόψη τις απαντήσεις των γονέων σε μια απλή google form , που δημιουργήσαμε γι αυτό τον λόγο.

 Επίσης με φύλλα εργασίας και μετρώντας τον ενθουσιασμό των παιδιών καθημερινά, υπολογίσαμε το δικό τους ενδιαφέρον. Μια εκδήλωση στο τέλος της ημέρας με διαφορετικές συνταγές έδωσε τον τόνο γιορτής!!!

Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα ετοιμάσαμε και το βιβλίο της διαπολιτισμικής κουζίνας...



Συνεργασίες

Με διάφορες επαγγελματικές κατηγορίες συνεργαστήκαμε όπως:

ζαχαροπλάστη

μάγειρα

παραδοσιακό συγκρότημα για την γνωριμία με τις παραδοσιακές στολές

γονείς που μιλούσαν κι άλλες γλώσσες


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ

Στόχος δράσης

Στόχος του δημόσιου σχολείου πρέπει να είναι η βοήθεια των ατόµων, κυρίως των παιδιών και των εφήβων, στη δημιουργία ταυτότητας, την απόκτηση αυτονομίας, την ανάπτυξη δεξιοτήτων, τη διευκόλυνση της διαπροσωπικής επικοινωνίας και την κοινωνική προσαρμογή (Parquet, 1998). Βασικός σκοπός του προγράμματος ήταν τα παιδιά : 1. Nα ευαισθητοποιηθούν με τις ήδη αποκτημένες διατροφικές συνήθειες. 2. Kαθώς και να γνωρίσουν την μεσογειακή διατροφή. 3. Nα συνειδητοποιήσουν την αξία της σωστής και ισορροπημένης διατροφής, για τη γενικότερη υγεία του σώματος 4. Να γνωρίσουν καινούργιες γεύσεις, μέσα από νέες κουλτούρες. 5. Να γνωρίσουν νέους πολιτισμούς σφαιρικά, κουλτούρα, παράδοση, γλώσσα ενδυμασία. 6. Να αποκτήσουν αποδοχή και σεβασμό στο διαφορετικό. 7. Να έχουν θετικές στάσεις απέναντι στους άλλους. 8. Να μυηθούν στην ειρήνη , την αλληλεγγύη και στην ετερότητα με σεβασμό.

Χρόνος δράσης

Υλοποιήθηκε για 2 εβδομάδες, αρχή του έτους 2021-22

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 6



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας