menu

Σύνδεση | Εγγραφή

3ο Νηπιαγωγείο Τυρνάβου

Δράσεις συνεργασίας με την τοπική & ευρύτερη κοινωνία

Πρωτοβουλία

ΤΑΞΙΔΕΥΩ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ!

ΤΑΞΙΔΕΥΩ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ!
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

3ο Νηπιαγωγείο Τυρνάβου

Το 3ο Νηπιαγωγείο Τυρνάβου είναι 2/θέσιο. Το νηπιαγωγείο μας συμμετέχει σε δράσεις και προγράμματα περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος. Οι μικροί μαθητές μας είναι ευαισθητοποιημένοι σε θέματα αειφορίας και προστασίας του περιβάλλοντος.


Διευθυντής Σχολείου

Αθηνά Καρατάσιου

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Το σχέδιο δράσης του Νηπιαγωγείου μας εστιάζει αρχικά στην  υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή μέσα από μία σειρά εργαστηρίων βιωματικής και ανακαλυπτικής  μάθησης και  στα προβλήματα που επιφέρει η λάθος διατροφή. Στοχεύει  στη διερεύνηση των διατροφικών προϊόντων που καταναλώνουν ,της διατροφικής τους αξίας, του αντίκτυπου που έχει η κατανάλωση συγκεκριμένων προϊόντων στο περιβάλλον, καθώς και στη διατύπωση  συμβουλών για βελτίωση των  καθημερινών διατροφικών συνηθειών .

 Επιπλέον στοχεύει  στο να βρούμε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να μειώσουμε το οικολογικό μας αποτύπωμα προτιμώντας τοπικά –οικολογικά προϊόντα και προϊόντα εποχής και παράλληλα στην υιοθέτηση   υγιεινού τρόπου διατροφής των  παιδιών  αλλά και των  οικογενειών  τους.


Αποτελέσματα / επίδραση

Η σημαντικότερη αξιολόγηση ήταν η αλλαγή στις διατροφικές  συνήθειες των παιδιών, ειδικά στο πρωινό τους το οποίο μόνα τους καθημερινά χαρακτήριζαν με φράσεις όπως: έχω υγιεινό φαγητό κυρία ή έφερα και φρούτο εποχής με βιταμίνες σήμερα κλπ

Οι γονείς μας μετέφεραν με χαρά τις αλλαγές που παρατήρησαν στα παιδιά τους που αγάπησαν πιο υγιεινά πιάτα στη διατροφή τους!

 Τα παιδιά συμμετείχαν στη δημιουργία του Οικοκώδικα με χαρά και ενδιαφέρον ,ενώ η συγκέντρωση τηγανέλαιου και καπακιών που συνεχίζεται μέχρι σήμερα, δείχνει την αφύπνιση της Οικολογικής συνείδησης!



Συνεργασίες

ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟ

ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΗΓΑΝΕΛΑΙΩΝ

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΚΑΡΑΤΑΣΙΟΥ ΑΘΗΝΑ -ΠΑΛΤΣΑΝΙΤΙΔΟΥ ΜΑΡΘΑ

Στόχος δράσης

ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΩΦΕΛΗ ΤΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΙΚΟΚΩΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Χρόνος δράσης

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2022-ΜΑΙΟΣ 2022

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας