menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Αειφόρο Νηπιαγωγείο Αγίων Σαράντα Χανίων

Εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα

Πρωτοβουλία

Αν τα ζώα μιλούσαν...

Αν τα ζώα μιλούσαν...
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

Αειφόρο Νηπιαγωγείο Αγίων Σαράντα Χανίων

To σχολείο μας βρίσκεται σε ημιαστική περιοχή των Χανίων. Συμμετέχει από το 2014 στο Πρόγραμμα «Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο: όλοι νοιαζόμαστε, όλοι συμμετέχουμε» και έχει βραβευτεί για τις δράσεις του με τη Σημαία της Αειφορίας από την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. Παράλληλα συμμετέχει στο Δίκτυο των Οικολογικών Σχολείων. Με τη ματιά στραμμένη στους 8 πυλώνες της Αειφορίας, αλλά και στους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, όλοι μαζί αποφασίζουμε δημοκρατικά και ενεργούμε για την προστασία του περιβάλλοντος, του πολιτισμού και των ανθρώπων (σημερινών και μελλοντικών) σε όλο τον κόσμο. Νοιαζόμαστε για τον πλανήτη που τώρα κρατάμε στην αγκαλιά μας και που θα κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές και προσπαθούμε να γίνουμε εμείς η αλλαγή που ονειρευόμαστε!


Διευθυντής Σχολείου

Ειρήνη Χιωτάκη

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων έγινε αφορμή να συζητηθεί το θέμα της εκμετάλλευσης και της κακομεταχείρισης των ζώων από τον άνθρωπο, προβάλλοντας τα δικαιώματά τους, αλλά και την ανάγκη τους για σεβασμό, για αγάπη, για φροντίδα!

Καταστάλαγμα των δράσεών μας αποτελεί η ταινία που δημιουργήσαμε με τίτλο “Αν τα ζώα μιλούσαν”, ενώ πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε πώς υλοποιήσαμε όλη τη θεματική ενότητα.


Αποτελέσματα / επίδραση

Μέσα από τις δράσεις που υλοποιήθηκαν, τα παιδιά "μπολιάστηκαν" ώστε να γίνουν οι αυριανοί υπεύθυνοι πολίτες που θα προσφέρουν αγάπη και φροντίδα σε κάθε ζωντανό πλάσμα!



Συνεργασίες

Μαθητές και εκπαιδευτικοί όλων των Τμημάτων συνεργάστηκαν για την υλοποίηση των δράσεων που καταθέτουμε.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Ειρήνη Χιωτάκη, Καλλιόπη Μυριδάκη, Μιχάλης Λαγουδάκης, Ιωάννα Αυγένου, Μαρία Αχλαδιανάκη, Ειρήνη Ζερβουδάκη

Στόχος δράσης

Η ευαισθητοποίηση των παιδιών στο θέμα του σεβασμού και της προστασίας των ζώων και η ενεργοποίηση της φιλοζωικής τους συνείδησης.

Χρόνος δράσης

Οκτώβριος 2022

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας