menu

Σύνδεση | Εγγραφή

15ο Νηπιαγωγείο Πατρών

Δράσεις συνεργασίας με την τοπική & ευρύτερη κοινωνία

Πρωτοβουλία

Τα χέρια δεν χτυπάνε .Τα χέρια αγαπάνε!

Τα χέρια δεν χτυπάνε .Τα χέρια αγαπάνε!
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

15ο Νηπιαγωγείο Πατρών

Το Στρούμπειο οφείλει το όνομα του στον Ηπειρώτη ευεργέτη Γεώργιο Στρούμπο.Από τα δημόσια σχολεία, το Στρούμπειο έχει την καλύτερη φήμη.Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αίθουσα εκδηλώσεων βρίσκεται και λειτουργεί ο μεταφερθείς από το προαύλιο του πρώτου παλαιού κτιρίου Ναός αφιερωμένος στην Αγία Αικατερίνη που είναι και η Προστάτιδα του σχολείου.Συστεγαζόμαστε με το 2ο Δημοτικό σχολείο Πατρών. Το Νηπιαγωγείο μας συμμετέχει σε πολλούς διαγωνισμούς και καινοτόμα προγράμματα.Έχει ένα πλούσιο αριθμό επαίνων,βραβείων και διακρίσεων ΄για θέματα περιβάλλοντος, ανακύκλωσης, για κοινωνικά θέματα ,εθελοντισμού,αιμοδοσίας. Πιστεύομε σε ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία ..


Διευθυντής Σχολείου

Παγανιά Γεωργία

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Όπως κάθε χρόνο πήραμε μέρος  στην πανελλαδική εκστρατεία ‘Μίλα Τώρα’ του «Χαμόγελου του Παιδιού» ενάντια στον ενδοσχολικό εκφοβισμό.

Για την μέρα αυτή της σχολικής βίας και εκφοβισμού που είναι στις 6 Μαρτίου οι μαθητές του 15ου Νηπιαγωγείου Πατρών αφού ενημερώθηκαν για το θέμα και την πανελλήνια δράση ,δημιουργήσαμε όμορφες ομαδικές αφίσες με το σύνθημα ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ και τα Τα χέρια δεν χτυπάνε .Τα χέρια αγαπάνε!

Επίσης παρακολουθήσαμε  το υλικό των παιδιών όλων των συμμετεχόντων σχολείων αναρτημένο στον παρακάτω σύνδεσμο και φυσικά  και την δική μας συμμετοχή

https://www.milatora.gr/schools-and-news

Επιπλέον,ενημερώθηκαν οι γονείς και παρακολουθήσαμε  την εκδήλωση που ο Οργανισμός  πραγματοποίησε την Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023, στο κανάλι του Οργανισμού στο YouTube:

https://www.youtube.com/live/GwWVumjcW8Ifeature=share στο Milatora.gr: https://www.milatora.gr/

Το πρόγραμμα της δράσης μας  ήταν η ενημέρωση της σχολικής κοινότητας αλλά και των πολιτών. Για αυτό τον σκοπό αναρτήσαμε την αφίσα μας στον προαύλειο χώρο για να την μοιραστούμε με τους εκαπιδευτικούς τους μαθητές και τους γονείς του 2ου συστεγαζόμενου Δημοτικού Σχολείου Πατρών -Στρούμπειο.


Αποτελέσματα / επίδραση

Η επίδραση της δράσης μας για τη σχολική βία  ηταν πολύ θετική Οι γονείς ενθουσιάστηκαν που οι μικροί μαθητές του  σχολείου μας  ενημερώθηκαν και ενημέρωσαν  για ένα τόσο σοβαρό θέμα που έχει παρει μεγάλες διαστάσεις σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.



Συνεργασίες

Με τους γονείς,μαθητές,εκπαιδευτικούς,και τον οργανισμό του Χαμόγελου του παιδιού.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Παγανιά Γεωργία.Δήμητρα Αγγελογιαννοπούλου.Χρυσάνθη Κάκαλη.

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Μέσα από το ιστολόγιο του σχολείου μας και κοινοποίηση αυτού σε μεγάλους  εκαπιδευτικούς ιστότοπους.

https://blogs.sch.gr/15nipat/2023/03/07/to-chamogelo-toy-paidioy-ekdilosi-mila-tora-enantia-sto-bullying-2023/


Στόχος δράσης

Στόχοι δραστηριότητας για την ενδοσχολική βία: -Να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με την βία/ ενδοσχολική βία -Να γνωρίσουν τις μορφές της βίας (λεκτική, σωματική, ψυχολογική) -Να γνωρίσουν τις συνέπειες της βίας στην ζωη ενος ανθρώπου -Να εκφράσουν τις αποψεις/ εμπειριες τους πανω στο θεμα -Να αποφύγουν την υιοθέτηση βίαιης συμπεριφοράς -Να καλλιεργήσουν την λεπτή κινητικότητα τους (κατασκευή αφίσας) -Να δημιουργήσουν την δικη τους αφίσα για την κινητοποίηση κατα της ενδοσχολικής βίας.

Κοινό στο οποίο απευθύνεται

Απευθύνεται σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, πολίτες

Χρόνος δράσης

Μαρτιος 2023

Τόπος Δράσης

15ο Νηπιαγωγείο Πατρών.

Δίκτυο

Το Χαμόγελο του Παιδιού: Εκδήλωση Μίλα Τώρα ενάντια στο Bullying! 2023

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας