menu

Σύνδεση | Εγγραφή

17ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Δράσεις συνεργασίας με την τοπική & ευρύτερη κοινωνία

Πρωτοβουλία

Τα παιδιά Σώζουν Ζωές.

Τα παιδιά Σώζουν Ζωές.
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

17ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

12/Θεσιο Δημοτικό Σχολείο με αριθμό φοιτώντων μαθητών 237. Στο σχολείο μας υλοποιούνται δράσεις με στόχο την βελτίωση της μάθησης των μαθητών, την διασύνδεση του σχολείου με την τοπική κοινωνία, την διάχυση των δράσεων και γενικότερα την συστημική προσέγγιση των περιβαλλόντων της σχολικής μονάδας.


Διευθυντής Σχολείου

ΤΑΣΟΥΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

 

Στο πλαίσιο των Εργαστηρίων  Δεξιοτήτων οι μαθητές/τριες του τμ. Δ1 ολοκλήρωσαν το εργαστήριο » Τα παιδιά σώζουν ζωές.» του οργανισμού »Kids save lives.» στην θεματική ενότητα: Ζω καλύτερα – Ευ Ζην.

Οι μαθητές/τριες ενημερώθηκαν για τα ατυχήματα , για την σημασία της πρόληψης ατυχημάτων ,πως μπορούν να δώσουν πρώτες βοήθειες σε ένα άτομο που χάνει τις αισθήσεις του , τι είναι και πως γίνεται η καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Επίσης έμαθαν πως να ελέγχουν αν αντιδρά ένα άτομο , αν αναπνέει ή όχι  και   τι πρέπει να κάνουν στην κάθε περίπτωση. Τέλος έμαθαν να ξεχωρίζουν τι είναι , πώς και πότε γίνεται η καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση ΚΑΡΠΑ.

Λόγω Covid , κρατώντας πάντα τα μέτρα ασφαλείας η πρακτική εξάσκηση των μαθητών /τριών δεν έγινε σε προπλάσματα. Για το λόγο αυτό κάθε μαθητής/τρια  έφτιαξε το δικό του αυτοσχέδιο πρόπλασμα με απλά υλικά. ( πλαστικό μπουκάλι νερού, παλιά χαρτιά, και μπλούζες.)

Μετρώντας  3 Χ 10 και εκτελώντας θωρακικές συμπιέσεις στα αυτοσχέδια προπλάσματα οι μαθητές/τριες έγιναν οι μικροί διασώστες της τάξης τους.

Παρά το νεαρό της ηλικίας τους , όλοι ανταποκρίθηκαν θετικά και με επιτυχία στο εν λόγω πρόγραμμα και το πιο σημαντικό αποκόμισαν γνώσεις που θα τους είναι χρήσιμες σε όλη την ζωή τους.


Αποτελέσματα / επίδραση

Οι μαθητές έμαθαν να προφυλάσσονται από ατυχήματα και να είναι πιο προσεκτικοί.

Γνώρισαν τι πρέπει να κάνουν όταν δουν ένα άτομο να λιποθυμά έτσι ώστε να μπορόυν να βοηθήσουν.

Έμαθαν  να ξεχωρίζουν πως γίνεται ο έλεγχος της αντίδρασης και της αναπνοής και τι μπορούν να κάνουν στην κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Έμαθαν ΚΑΡΠΑ και έκαναν θωρακικές συμπιέσεις σε δικά τους αυτοσχέδια προπλάσματα που έφτιαξαν από ανακυκλώμενα υλικά.

Τέλος κατάλαβαν πόσο σημαντικό είναι να μπορούν  να βοηθήσουν ένα  άτομο που λιποθυμά. Γιατί κάθε δευτερόλεπτο που περνά και δεν ξέρεις πως να βοηθήσεις μπορεί να είναι μοιραίο για την ίδια την ζωή του.

Άλλωστε τα παιδιά με τα δυό τους χέρια μπορούν να σώζουν ζωές.

 



Συνεργασίες

Με τον οργανισμό ''Kids save lives'' 

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ERC (Ευρωπαικό Συμβούλιο Αναζωογόνησης. 


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Μποτίνη Γεωργία

Στόχος δράσης

Να γνωρίσουν οι μαθητές την Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση.

Χρόνος δράσης

3 μήνες.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2


Videos 2

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας