menu

Σύνδεση | Εγγραφή

7o δημοτικό Γρεβενών

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

τα νέα του σχολείου

τα νέα του σχολείου
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

1.Είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε στο 7ο δημοτικό σχολείο Γρεβενών, την κα Ιωαννα Παπαδημητριου, την μητέρα του παγκόσμιου πρωταθλητή και χρυσού Ολυμπιονίκη, του δικού μας, Μιλτου Τεντόγλου!!!

Η κα Ιωάννα Παπαδημητρίου και ο Μίλτος έχουν μια ιδιαίτερη σχέση με το σχολείο μας αφου η πρώτη υπήρξε δάσκάλα του σχολειου μας και ο Μίλτος, μαθητής του σχολείου μας!!!!!

Τα παιδιά εθεσαν ερωτήσεις στην κα Ιωάννα σχετικά με την πορεια του Μιλτου στον Αθλητισμο, τη διασημότητά του, τους αγωνες του, τα χαρακτηριστικά του, τα μετάλλειά του , πώς διαχειρίζεται την επιτυχία του. Διακρίναμε σε αυτόν ήθος, σεμνότητα, ειλικρίνεια και την χαλαρότητά του. Είναι περήφανη και νιώθει χαρά και ευτυχία για την επιτυχία του γιου της!!!!

Μας παρουσίασαν λοιπόν μια τυπου συνέντευξη με την καθοδήγηση των δασκάλων τους, κυρίων Παναγιώτης Χρυσίδης και John Ntagkas αλλά και την συμμετοχή όλων των μαθητών και δασκάλων του σχολείου μας.(σελ. 2της εφημερίδας αθλητικό μήνυμα)

 

2.Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας σήμερα στο 7ο δημοτικό Γρεβενων πραγματοποιήθηκαν οι εξής δράσεις- δραστηριότητες από τους εκπαιδευτικούς και μαθητές αλλά και απο το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων τοιυ σχολειου μας και μέλη της φιλοζωικής οργάνωσης Γρεβενών. Συγκεκριμένα:

-Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών /-τριών για τη βιοποικιλότητα και τις διάφορες μορφές ζωής, με έμφαση στην ευημερία και στην καλλιέργεια της ευαισθησίας και της ενσυναίσθησης για κάθε ζωντανό ον.Τονίστηκε η αναγνώριση και ο σεβασμός των δικαιωμάτων των ζώων από τους/τις μαθητές/-τριες μέσω της ενεργούς προάσπισής τους.

-Παρακολούθηση ταινιών μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ έγκριτων φορέων, που σχετίζονται με τη βιοποικιλότητα, την άγρια ζωή και τη φιλοζωία, παιδαγωγικά κατάλληλων για τις ηλικίες στις οποίες απευθύνονται. Προσφορά υλικου από το μέλος της φιλοζωικής οργάνωσης Γρεβενών,, την κα Nikoleta Retzepi

-Πραγματοποίηση ομιλιών ενημέρωσης και πληροφόρησης της σχολικής κοινότητας με πρόσκληση ειδικών, ατόμων που ασχολούνται με τη φύλαξη άγριων ζώων ή/και ζώων συντροφιάς και εργαζόμενων ή εθελοντών φιλοζωικών σωματείων και οργανώσεων. Υπεύθυνες Vickii Hasioti και Ρούλα Τσιαμπαρλή.

-Δημιουργία ψηφιακού υλικού ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης (π.χ. ηλεκτρονικά βιβλία, πολυτροπικά και πολυμεσικά κείμενα και αφίσες) και διάχυσή του μέσω ανάρτησης στο ιστολόγιο της σχολικής μονάδας αλλά και δημοσίευσή του στη σχολική εφημερίδα άμεσα. Επίσης θα τοιχοκολληθούν σε καταστήματα της πολης μας.

-Επίσκεψη σε καταφύγιο ζώων άγριας ζωής και κέντρα περίθαλψης άγριων ζώων για την παρακολούθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και την ενημέρωση των μαθητών /-τριών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ζώα. Εκεί υλοποιήθηκε δράση σίτισης και φροντίδας των αδέσποτων ζώων του οικείου δήμου, π.χ. τοποθέτηση ταϊστρών, ποτιστρών κ.ά. με τη συνεργασία του μέλους της φιλοζωικής οργάνωσης Γρεβενών κας Ρούλας Tσιαμπαρλή.(σελ. 1 της εφημερίδας φιλοζωικό μήνυμα)

  1. Δράση στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE ATIAS της Αποκεντρωμένης διοίκησης Δ. Μακεδονίας και Ηπείρου. Το έργο έχει ως σκοπό την εγκατάσταση ενός συστήματος έγκαιρης ανίχνευσης και άμεσης εξάλειψης των εισβλητικών ξενικών ειδών στη Βόρεια Ελλάδα.

Πολύτιμη στη δράση ήταν η βοήθεια και καθοδήγηση των παιδιών, όχι μόνο των υπευθύνων του ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE ATIAS, της κας Μαρίας Σταθακοπούλου, του κου Μούντζια Αντώνιου και του κου Τσανιδη Νικόλαου, οι οποίοι προέβησαν σε ενημέρωση και δραστηριότητες σχετικές με την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και των εκπαιδευτικών τους, των κυρίων, Γεώργιου Καραλιόλιου, Αντρέα Τζιώρα, Χρήστου Δίπλα, Ιωάννη Ντάγκα και Χρυσίδη Παναγιώτη και των κυριών, Κων/νιας Λόλα, Δήμητρας Πατσάβρα, Αθηνάς Διαμαντή, Μυροφόρας Παπαδοπούλου και Τριανταφυλλιάς Ντίνα.

Τα παιδιά, συζήτησαν μαζί τους και διατύπωσαν τα ερωτήματά τους σχετικά με περιβαλλοντικά θέματα.(σελ. 4 της εφημερίδας)

4.Γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 με την καθοδήγηση των δασκάλων του κου Τζιωρα Ανδρέα και της κας Κωνσταντινιάς Λόλα, αλλα και με τη βοήθεια της γυμνάστριας κας Παπαδοπουλου Μυροφόρας ,του θεατρολογου κου Χρυσίδη Παναγιώτη και μουσικου Παπαπέτρου Απόστολου αλλά γενικότερα με την βοηθεια όλων των εργαζομένων του σχολειου μας. Παρακολουθήσαμε μια ποικιλία από πεζά, όμορφα ποιήματα,θεατρικά και τραγούδια και χορούς, που τα παιδιά παρουσίασαν με αυτοπεποίθηση κι ενθουσιασμό.σελ 1 ψυχαγωγικό και θρησκευτικό και επαναστατικό μήνυμα.

 

5.Αναλυτική ενημέρωση του ΕΚΑΒ,  (σελ 1 της εφημερίδας)καθώς και πρακτική εκπαίδευση, ώστε να αντιμετωπίσουμε έγκαιρα και με ψυχραιμία περιστατικά όπου η ανθρώπινη υγεία τίθεται σε κίνδυνο,

Επίσης  προβολή χρήσιμου οπτικοακουστικού υλικού,  γόνιμο διάλογο με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του σχολείου μας αλλά και  αναπαράσταση παροχής Πρώτων Βοηθειών με απινιδωτή σε εκπαιδευτικά προπλάσματα.

Μια δράση που πραγματικά ενθουσίασε τους μαθητές!!!!!!(σελ 1 της εφημερίδας μήνυμα πρόληψης της υγείοας μας).

6.Σύνδεση με δικτυο βιβλιοθήκης που πήραμε πληροφορίες για συνταγές και με το δικτυο μαναιταροφιλων Ελλάδος (Γρεβενά πόλη του μανιταριού. (σελ3 της εφημερίδας )και παιχνιδια του νου (σελ 5,6,7,8 γαστρονομικό και ψυχαγωγικό μήνυμα ).

                                                     


Στόχος δράσης

Η δημιουργία μιας σχολικής εφημερίδας είναι μια ευχάριστη και δημιουργική δραστηριότητα, που στοχεύει στην ελεύθερη έκφραση των μαθητών και στην επικοινωνία τους με ανθρώπους εκτός σχολείου. Παράλληλα δίνει κίνητρο στα παιδιά να εργαστούν σε ομάδες και βοηθά "να ανοίξει" το σχολείο στην κοινωνία.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους


Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας