menu

Σύνδεση | Εγγραφή

ΠΡΟΤΥΠΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα

Πρωτοβουλία

Τα μαθηματικά είναι παντού, τα μαθηματικά είναι παιχνίδι!

Τα μαθηματικά είναι παντού, τα μαθηματικά είναι παιχνίδι!
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Η σχολική μονάδα «Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης - Νηπιαγωγείο»,  ακολουθώντας πιστά τις αρχές που διέπουν τη μαθηματική σκέψη και την εξελικτική πορεία των μικρών μαθητών, εφάρμοσε από την αρχή της σχολικής χρονιάς μια εκπαιδευτική διαδικασία, η οποία παρακινεί τα παιδιά να ασχοληθούν με τις μαθηματικές καταστάσεις διαφόρων τύπων.

Το διάστημα αυτό η εκπαιδευτική διαδικασία αποτέλεσε μια θεματική ενότητα με τίτλο «Τα μαθηματικά είναι παντού, τα μαθηματικά είναι παιχνίδι», όπου συνοπτικά παρουσιάστηκαν πέντε άξονες με διαδραστικά παιχνίδια και δημιουργικά εργαστήρια.

Τα παιδιά εξάσκησαν τις μαθηματικές τους δεξιότητες, μέσα σε συνθήκες μάθησης που τους επέτρεπαν να παρατηρούν, να αναρωτιούνται, να ψάχνουν, να δοκιμάζουν, να αναθεωρούν, να ανακαλύπτουν.


Αποτελέσματα / επίδραση

Τα παιδιά επεξεργάστηκαν μαθηματικές έννοιες, πειραματίστηκαν και βρήκαν απαντήσεις στα δικά τους ερωτήματα.

Μέσα από το βιωματικό παιχνίδι τα παιδιά ψυχαγωγήθηκαν συλλέγοντας νέες πληροφορίες.

Όλα όσα επεξεργαστήκαμε συνοψίστηκαν στην εκδήλωση '' Τα μαθηματικά είναι παντού, τα μαθηματικά είναι παιχνίδι!'', που πραγματοποιήθηκε στην αποθήκη Γ' στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, στις 02/04/2023, με καλεσμένους γονείς και φίλους των παιδιών, αλλά και αξιότιμους καθηγητές και ομιλητές.



Συνεργασίες

κ. Μαριάννα Τζεκάκη, Καθηγήτρια ΑΠΘ

κ. Σοφία Χατζηγεωργιάδου,σύμβουλος εκπαίδευσης νηπιαγωγείων Ανατολικής Θεσσαλονίκης

κ. Άννα Θωμαΐδου, χορογράφος

κ. Βασιλική Χουζούρη, δασκάλα μουσικής προπαιδείας

κ. Μαρία Ντουβαλέτη, καθηγήτρια πληροφορικής

κ. Κλεάνθης Βαφειάδης, δάσκαλος σκάκι


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Κετεντζόγλου Κατερίνα, Βαρυπάτη Μαρία, Γιουβάνογλου Βάγια, Λευκοχειρίδου Βίκυ, Τσέλιου Στέλλα, Νταλαγεώργου Φαίδρα, Μαζλουμίδου Ελένη, Δημητριάδου Χριστίνα

Στόχος δράσης

Κυρίαρχος στόχος μας ήταν τα παιδιά να αρχίσουν να σκέφτονται με τρόπους που χαρακτηρίζουν τη μαθηματική επιστήμη, συνειδητοποιώντας παράλληλα την κοινωνική τους διάσταση, τον λόγο δηλαδή για τον οποίο χρησιμοποιούμε τα μαθηματικά στη ζωή μας. Κατά την εκπόνηση του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος, θέλαμε τα παιδιά να αναπτύξουν χαρακτηριστικά της λογικο-μαθηματικής σκέψης και να συμμετέχουν σε οργανωμένες δραστηριότητες ενεργητικής μάθησης.

Χρόνος δράσης

Οκτώβριος 2022-Μάρτιος 2023

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας