menu

Σύνδεση | Εγγραφή

28 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

28 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Το 28 Νηπιαγωγείο Αθηνών βρίσκεται στην περιοχή της Κυψέλης. Στο δυναμικό του έχει παιδιά από πολλές διαφορετικές χώρες καθώς και πρόσφυγες.


Διευθυντής Σχολείου

ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων  στο θεματικό κύκλο "Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ-Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη" ασχοληθήκαμε με τα "Δικαιώματα των Παιδιών". Τα παιδιά είδαν ψηφιακό εποπτικό υλικό αλλά και αφίσες από διάφορους οργανισμούς (ΟΗΕ, UNICEF, ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ) για την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων και ειδικότερα των δικαιωμάτων των παιδιών.

  Στα πλαίσια αυτής της παρουσίασης των διάφορων οργανισμών παρακολουθήσαμε ένα παλιό βίντεο από την Action Aid , όπου παιδάκια από διαφορετικές χώρες πετούσαν χαρταετό με τις ελπίδες τους και τα δικαιώματά τους. Tα παιδιά αμέσως μόλις τελείωσε το βίντεο πρότειναν να φτιάξουν μια αφίσα με τον εαυτούς να κρατάει αντί για χαρταετό μπαλόνι (είναι πολύ αγαπημένο μας φέτος σε πολλές εργασίες) με ζωγραφιά τους, που θα το στείλουν ψηλά στον ουρανό, όπως είπαν χαρακτηριστικά ώστε όλα τα παιδάκια να είναι καλά και να μην υπάρχει πουθενά παιδί που να υποφέρει.


Στόχος δράσης

Στόχος είναι η γνωριμία με τα δικαιώματα των παιδιών και η κατανόηση πως όλοι οι άνθρωποι στη γη έχουν συγκεκριμένα δικαιώματα που δεν μπορούν να καταπατώνται και το ίδιο ισχύει για τα παιδιά. Να μάθουν τα δικαιώματα τους, να μάθουν να σέβονται όλα τα παιδιά και κατ’επέκταση και όλους τους ανθρώπους. Να αποδέχονται τη διαφορετικότητα και να κατανοήσουν ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ξεχωριστοί μέσα από αυτή τη διαφορετικότητά τους. Να αναπτυχθεί η ενσυναίσθηση και να καλλιεργηθεί η κοινωνική ευθύνη και ο αλληλοσεβασμός. Να γνωρίσουν τους οργανισμούς, σε παγκόσμιο επίπεδο που διαφυλάττουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και να κατανοήσουν πόσο σημαντικό είναι να μην γίνεται καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας