Διευθυντής Σχολείου
Γεώργιος Μαλαπάνης
Επικοινωνία με σχολείοmenu
Εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα
Η ομοιογένεια που χαρακτήριζε τις κοινωνίες ανήκει στο παρελθόν. Σε έναν κόσμο όπου τα σύνορα μεταξύ των ανθρώπων είναι θολά και οι πολιτισμοί αγκαλιάζονται μεταξύ τους, είναι σημαντικό να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για να ζούμε μαζί αρμονικά και ευτυχισμένα. Σε αυτό το πλαίσιο δημιουργήσαμε αυτό το έργο που στοχεύει κυρίως στην προώθηση των δημοκρατικών ιδεών της δικαιοσύνης, της ισότητας και της ελευθερίας. Οι μαθητές του έργου θα αλληλεπιδράσουν με τις παραδόσεις, τα έθιμα και τις αξίες άλλων ανθρώπων, γεγονός που θα ενισχύσει την κατανόηση και την εκτίμηση των πολιτιστικών διαφορών μέσα σε μια πλουραλιστική κοινωνία.
Οι δάσκαλοι και οι μαθητές θα έρθουν σε επαφή με διαφορετικούς πολιτισμούς και θα εντοπίσουν ομοιότητες και διαφορές, έτσι ώστε όχι μόνο να κατανοήσουν τη σημασία της δικής τους κουλτούρας αλλά και να εκτιμήσουν τους πολιτιστικούς θησαυρούς άλλων χωρών. Θα βελτιώσουν τις γλώσσες και τις ψηφιακές τους δεξιότητες χρησιμοποιώντας εργαλεία web2. Θα βελτιώσουν επίσης τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες καθώς θα προετοιμάσουν παρουσιάσεις για να ενημερώσουν την υπόλοιπη σχολική κοινότητα, τους γονείς και τους εκπροσώπους της τοπικής κοινότητας. Για την διάδοση και την περαιτέρω δημοσιοποίηση του έργου, δημιουργήθηκαν ένας ιστότοπος και ένα blog όπου και θα αναρτηθούν οι τελικές δημιουργίες των μαθητών δηλαδή ένα συνεργατικό ημερολόγιο, ένα βιβλίο μαγειρικής με συνταγές από όλες τις συμμετέχουσες χώρες, ένα τραγούδι και ένα κόμικ.
Σύνδεσμοι του έργου θα δημοσιευτούν στους ιστοτόπους των σχολείων και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ακολουθούν οι σύνδεσμοι για τον ιστότοπο, το blog του έργου καθώς και οι σύνδεσμοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης :
https://sites.google.com/view/t4e-different-yet-connected/home-page
https://t4edifferentyetconnected.blogspot.com
https://www.instagram.com/different_yet_connected/?hl=el
https://twitter.com/t4edifferentye1?s=11
Το έργο αποτελεί μέρος ενός ΚΑ3 Erasmus+ με την ονομασία teachers4europe, στο οποίο συμμετέχει το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, συνεργαζόμενο με άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού.
Στα πλαίσια του έργου συνεργαστήκαμε με έντεκα διαφορετικά σχολεία από οχτώ διαφορετικές χώρες του εξωτερικού. Κατά το σχεδιασμό και την οργάνωση των δραστηριοτήτων του έργου είχαμε την στήριξη και την καθοδήγηση της Δρ Τania Fonseca του Πανεπιστημίου Kingstom στην Αγγλία
στο τηλέφωνο 210 –
6898593
ή email [email protected]