menu

Σύνδεση | Εγγραφή

5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας

Εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα

Πρωτοβουλία

T4E : Different, yet Connected!

T4E : Different, yet Connected!
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Η ομοιογένεια που χαρακτήριζε τις κοινωνίες ανήκει στο παρελθόν. Σε έναν κόσμο όπου τα σύνορα μεταξύ των ανθρώπων είναι θολά και οι πολιτισμοί αγκαλιάζονται μεταξύ τους, είναι σημαντικό να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για να ζούμε μαζί αρμονικά και ευτυχισμένα. Σε αυτό το πλαίσιο δημιουργήσαμε αυτό το έργο που στοχεύει κυρίως στην προώθηση των δημοκρατικών ιδεών της δικαιοσύνης, της ισότητας και της ελευθερίας. Οι μαθητές του έργου θα αλληλεπιδράσουν με τις παραδόσεις, τα έθιμα και τις αξίες άλλων ανθρώπων, γεγονός που θα ενισχύσει την κατανόηση και την εκτίμηση των πολιτιστικών διαφορών μέσα σε μια πλουραλιστική κοινωνία.

 


Αποτελέσματα / επίδραση

Οι δάσκαλοι και οι μαθητές θα έρθουν σε επαφή με διαφορετικούς πολιτισμούς και θα εντοπίσουν ομοιότητες και διαφορές, έτσι ώστε όχι μόνο να κατανοήσουν τη σημασία της δικής τους κουλτούρας αλλά και να εκτιμήσουν τους πολιτιστικούς θησαυρούς άλλων χωρών. Θα βελτιώσουν τις γλώσσες και τις ψηφιακές τους δεξιότητες χρησιμοποιώντας εργαλεία web2. Θα βελτιώσουν επίσης τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες καθώς θα προετοιμάσουν παρουσιάσεις για να ενημερώσουν την υπόλοιπη σχολική κοινότητα, τους γονείς και τους εκπροσώπους της τοπικής κοινότητας. Για την διάδοση και την περαιτέρω δημοσιοποίηση του έργου, δημιουργήθηκαν ένας ιστότοπος και ένα blog όπου και θα αναρτηθούν οι τελικές δημιουργίες των μαθητών δηλαδή ένα συνεργατικό ημερολόγιο, ένα βιβλίο μαγειρικής με συνταγές από όλες τις συμμετέχουσες χώρες, ένα τραγούδι και ένα κόμικ.

Σύνδεσμοι του έργου θα δημοσιευτούν στους ιστοτόπους των σχολείων και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ακολουθούν οι σύνδεσμοι για τον ιστότοπο, το blog του έργου καθώς και οι σύνδεσμοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης :

https://sites.google.com/view/t4e-different-yet-connected/home-page

https://t4edifferentyetconnected.blogspot.com

https://www.facebook.com/groups/1090125221432939/?notif_id=1605550963660695&notif_t=group_invited_to_group&ref=notif

https://www.instagram.com/different_yet_connected/?hl=el

https://twitter.com/t4edifferentye1?s=11



Συνεργασίες

Το έργο αποτελεί μέρος ενός ΚΑ3 Erasmus+ με την ονομασία teachers4europe, στο οποίο συμμετέχει το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, συνεργαζόμενο με άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού.

Στα πλαίσια του έργου συνεργαστήκαμε με έντεκα διαφορετικά σχολεία από οχτώ διαφορετικές χώρες του εξωτερικού. Κατά το σχεδιασμό και την οργάνωση των δραστηριοτήτων του έργου είχαμε την στήριξη και την καθοδήγηση της Δρ Τania Fonseca του Πανεπιστημίου Kingstom στην Αγγλία


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Γεωργία Μουσελίμη

Στόχος δράσης

Στόχος του έργου είναι να εξοικειωθούν οι μαθητές με το ιστορικό υπόβαθρο των Ευρωπαίων και να εντοπίσουν κοινά πολιτιστικά στοιχεία, γεγονός που θα συμβάλει στην ενίσχυση της ενσυναίσθησης και στην αναγνώριση της σημασίας του ρόλου και της επιρροής των διαφορετικών πολιτισμών.

Χρόνος δράσης

Οκτώμβριος 2020 μέχρι Ιούνιο 2021

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας