menu

Σύνδεση | Εγγραφή

2ο Ε.Κ. Πειραιά

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Σύστημα συλλογής και ποτίσματος των φυτών θερμοκηπίου, για τον τομέα γεωπονίας του σχολείου μας.

Σύστημα συλλογής και ποτίσματος των φυτών  θερμοκηπίου, για τον τομέα γεωπονίας του σχολείου μας.
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

2ο Ε.Κ. Πειραιά

Το σχολείο μας βρίσκεται στη Λ. Αθηνών Πειραιώς 95 στα Καμίνια Πειραιά. Με τα 26 εργαστήρια, χωρισμένα σε 5 Τομείς, καλύπτει τις εργαστηριακές ανάγκες 3 σχολικών μονάδων και λειτουργεί σε τρεις βάρδιες (πρωινή, απογευματινή και εσπερινή).


Διευθυντής Σχολείου

Δρ. Χρύσανθος Γκολώνης

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Για τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος του σχολείου, δημιουργήθηκε ομάδα με προβληματισμούς για περιβαλλοντικά, αλλά και λειτουργικά προβλήματα των ιδίων και του σχολείου. Μετά από μελέτη επιλέγηκε η πιο βιώσιμη κατασκευή.

Για την κατασκευή οι μαθητές συγκέντρωσαν ανακυκλώσιμα υλικά και οι υπόλοιπες πρώτες ύλες σχεδόν όλες ήταν από υλικά που είχαν απορριφτεί ως ‘’σκουπίδια’’.

Μετά από διερεύνηση μέσω συνεντεύξεων επιλέγηκε ένα σύστημα συλλογής και ποτίσματος των φυτών του θερμοκηπίου του τομέα γεωπονίας του σχολείου μας. Σύστημα δυο δοχείων για συλλογή βρόχινου νερού και με χρήση της βαρύτητας και της ιδιότητα των συγκοινωνούντων δοχείων, αλλά και έναν μειωτήρα - διακόπτη ροής του νερού .


Στόχος δράσης

Ενεργητική μάθηση, καλλιέργεια δημιουργικότητας. Να συνθέτουν, να σχεδιάζουν, να συνεργάζονται και να κατασκευάζουν οι μαθητές.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας