menu

Σύνδεση | Εγγραφή

2o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Δράσεις συνεργασίας με την τοπική & ευρύτερη κοινωνία

Πρωτοβουλία

«Συνομιλώντας με τα γλυπτά της λίμνης»

«Συνομιλώντας με τα γλυπτά της λίμνης»
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

2o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Νηπιαγωγείο σε κεντρική αστική περιοχή


Διευθυντής Σχολείου

ΤΖΙΑΛΛΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, με θέμα "Το σώμα στην Τέχνη - Εκφράσεις και συναισθήματα", μιλάμε για τα συναισθήματά μας και πώς αυτά αποτυπώνονται στις εκφράσεις του προσώπου και του σώματός μας! 

Δραστηριότητες:

  • Παρατηρούμε σχετικό εποπτικό υλικό στην τάξη μας, και σχολιάζουμε πώς αποτυπώνουν οι καλλιτέχνες τους ανθρώπους και τα συναισθήματά τους στα διάφορα έργα τέχνης, είτε είναι πίνακες, είτε γλυπτά. Προσπαθούμε κι εμείς να μιμηθούμε τη στάση τους και την έκφραση του προσώπου τους. Πώς νιώθουν και γιατί άραγε;
  • Χωριζόμαστε σε ομάδες και αποφασίζουμε κι εμείς να γίνουμε γλύπτες και να φτιάξουμε γλυπτά, σαν κι αυτά που βρίσκονται στο Μώλο, κοιτώντας τα σε εικόνες.
  • Ακολουθεί η επίσκεψή μας στον παραλίμνιο χώρο, όπου βλέπουμε τα γλυπτά με τα οποία δουλέψαμε στο σχολείο, για να τα θαυμάσουμε από κοντά!
  • Επιστρέφοντας στο σχολείο μας, φτιάχνουμε τη μακέτα του Μώλου με τα γλυπτά, τη λίμνη, το πράσινο, το δρόμο, τα καραβάκια κ.λ.π.
  • Βάφουμε ένα σκληρό χαρτόνι με τέμπερες και τοποθετούμε επάνω τα γλυπτά που φτιάξαμε στην τάξη μας, καραβάκια από χαρτί, αυτοκινητάκια και  ό,τι άλλο είδαμε κατά την επίσκεψή μας.

Αποτελέσματα / επίδραση

Τα παιδιά, στη διάρκεια του προγράμματος, ήρθαν σε επαφή με διάφορα υλικά, έντυπα, εικαστικά, ψηφιακά, κ.λ.π. και μέσα από την εργασία τους σε ομάδες, συζήτησαν, πειραματίστηκαν, είδαν βίντεο, άκουσαν ιστορίες, δραματοποίησαν ρόλους, τραγούδησαν, δημιούργησαν τα δικά τους καλλιτεχνήματα, ζωγράφισαν, έπαιξαν διαδραστικά παιχνίδια και απέκτησαν μέσα από αυτά νέες γνώσεις και εμπειρίες. Και φυσικά, με τη βιωματική δράση μας στο χώρο του πεδίου (το Παραλίμνιο Ιωαννίνων με τα γλυπτά) εμπέδωσαν με τον καλύτερο τρόπο τη μεταγνώση!            



Συνεργασίες

Σε συνεργασία με τη Σχολή Καλών Τεχνών του Παν/μίου Ιωαννίνων, συμμετέχουμε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Συνομιλώντας με τα γλυπτά της λίμνης» και οργανώνουμε δραστηριότητες μέσα, αλλά και έξω από το σχολείο μας, στο παραλίμνιο (Μώλο).


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Τζιάλλα Παναγιώτα, Χριστογιάννη Ευανθία, Μπανδέλη Φωτεινή

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους γονείς των μαθητών μας

- μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του σχολείου μας, 

- μέσω ανταλλαγής e-mail

- μέσω του εξωτερικού εργαλείου Microsoft Sway, όπου οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν την πορεία του προγράμματος και τις δράσεις των παιδιών τους στο σχολείο.


Στόχος δράσης

Στόχοι του εργαστηρίου είναι οι μαθητές: α) να καλλιεργήσουν, μέσα από την επαφή με έργα τέχνης, το αισθητικό τους κριτήριο και τη δημιουργικότητά τους, β) να παρατηρήσουν και να εστιάσουν σε λεπτομέρειες του ανθρώπινου σώματος, γ) μέσα από διάφορα έργα τέχνης (πίνακες, γλυπτά) μέσα από την παντομίμα και τις ποικίλες εικαστικές δράσεις να ανακαλύψουν το σώμα και τα συναισθήματά τους, δ) να κάνουν κατασκευές και να νιώσουν τη χαρά της δημιουργίας, ε) να κάνουν επίσκεψη στο Μώλο και να παρατηρήσουν τα γλυπτά με ανθρώπινες φιγούρες

Κοινό στο οποίο απευθύνεται

Σε όλους τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς του σχολείου μας

Χρόνος δράσης

3 μήνες

Τόπος Δράσης

2ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων, Παραλίμνιο Ιωαννίνων (Μώλος)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας