menu

Σύνδεση | Εγγραφή

5ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Αττικής

Συνεργατικά Προγράμματα

Πρωτοβουλία

Συνεργατικό ποίημα για την ειρήνη

Συνεργατικό ποίημα για την ειρήνη
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

5ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Αττικής

Στο 5ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Αττικής φοιτούν περίπου 300 μαθητές/μαθήτριες και διδάσκουν 30 εκπαιδευτικοί. Οι ηλικίες των παιδιών είναι 12-15 ετών. Ως πρώτη ξένη γλώσσα διδάσκονται τα Αγγλικά, ενώ ως δεύτερη υπάρχει η επιλογή ανάμεσα σε Γαλλικά και Γερμανικά. Τα τελευταία χρόνια το σχολείο μας έχει πάρει μέρος σε πολλά Ευρωπαϊκά προγράμματα, eTwinning και Erasmus με ιδιαίτερη επιτυχία.


Διευθυντής Σχολείου

Γεώργιος Μπενέκος

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Μαθητές ηλικίας 12-13 ετών από 4 χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Λιθουανία, Πολωνία) δημιουργούν ένα συνεργατικό ποίημα στα Αγγλικά με θέμα την ειρήνη. Κάθε παιδί γράφει το όνομα, τη χώρα του και προσθέτει λίγους στίχους στο ποίημα.


Αποτελέσματα / επίδραση

Το ποίημα παρουσιάστηκε σε ζωντανή σύνδεση με ένα σχολείο από την Ουκρανία. Εκεί τα παιδιά των 4 χωρών που έγραψαν το ποίημα, είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με παιδιά της Ουκρανίας που ζουν σε συνθήκες πολέμου. Μία χαρακτηριστική στιγμή από τη συνάντηση φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία. Τα παιδιά του Ουκρανικού σχολείου συνδέθηκαν σε συνθήκες σχεδόν απόλυτου σκότους, καθώς είχε προηγηθεί βομβαρδισμός στην πόλη τους. Τα παιδιά των άλλων χωρών, αφού τους διάβασαν το ποίημα, τους έδειξαν ζωγραφιές σχετικές με την ειρήνη και τους ευχήθηκαν να τελειώσει ο πόλεμος το συντομότερο δυνατόν.

Τέλος, το ποίημα παρουσιάστηκε με τις υπόλοιπες δραστηριότητες του έργου, στο Πανελλήνιο συνέδριο eTwinning. 



Συνεργασίες

Σχολεία από 4 χώρες συνεργάστηκαν σε ένα έργο eTwinning. Το συνεργατικό ποίημα αποτέλεσε την πιο εμβληματική δραστηριότητα της σύμπραξης. Αφορμή για τη δημιουργία του αποτέλεσε το ξέσπασμα πλήθους πολέμων στην ευρύτερη περιοχή μας.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Παναγιώτης Γεωργάλας, Βασιλική Αναστασίου

Στόχος δράσης

Διεθνής ευαισθητοποίηση για την ειρήνη

Χρόνος δράσης

Σχολικό έτος 2022-2023

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας