menu

Σύνδεση | Εγγραφή

2ο Νηπιαγωγείο Φερών

Δράσεις συνεργασίας με την τοπική & ευρύτερη κοινωνία

Πρωτοβουλία

Συμβιώνοντας με τα ζώα

Συμβιώνοντας με τα ζώα
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Η Δράση, πλαισιωμένη από επιμέρους δραστηριότητες που αφορούν τη φιλοζωϊα και τη σωστή συμπεριφορά απέναντι στα ζώα, αφορά τη δημιουργία αφίσας με θέμα τη Συμβίωση με τα Ζώα. Οι μαθητές αφού αντάλλαξαν απόψεις για το χρώμα του χαρτονιού, τις εικόνες που θα ήθελαν να προστεθούν αλλά και τους τίτλους που θα αποδώσουν στις εικόνες για να περιγράψουν τη φιλοζωϊα όπως την αντιλήφθηκαν, χρωμάτισαν τις εικόνες, έγραψαν τους τίτλους και σύνέθεσαν την τελική μορφή της αφίσας. Το τελικό αποτέλεσμα απεστάλη στη Φλώρινα ως συμμετοχή στο Διαγωνισμό Φιλοζωϊας που οργανώθηκε απο τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, με τίτλο, "Συμβιώνοντας με τα ζώα".


Αποτελέσματα / επίδραση

Οι μαθητές του σχολείου και όλα τα συνεργαζόμενα με το σχολείο πρόσωπα και φορείς, ενημερώθηκαν μέσω του ιστόποτου για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό και  κατ'επέκταση εμημερώθηκαν αλλά και ευαισθητοποιήθηκαν για την προσπάθεια του σχολείου να ενισχύσει το αίσθημα αγάπης προς τα ζώα, να αναδείξει την επίδραση στον ψυχισμό και την επιβίωση του ανθρώπου, να προωθήσει τη σωστή συμπεριφορά απέναντι στα ζώα.



Συνεργασίες

Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Σιτσανίδου Γεωργία

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

  • Συμμετοχή σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φιλοζωϊας
  • Επίσημο Ιστολόγιο Σχολικής Μονάδας

 


Στόχος δράσης

Σκοπός της Δράσης είναι η βελτίωση των προτύπων της θετικής συμβίωσης των ανθρώπων με τα ζώα, η προώθηση της Φιλοζωίας και της καλής συμπεριφοράς απέναντι τους ως πάγια στάση του πολιτισμού μας, η ανάδειξη της διαχρονικής, πρότυπης, αυθεντικής, σχέσης του ανθρώπου με τα ζώα, η οποία είναι μια πρωταρχική σχέση, υπαγορευμένη από την ίδια τη φύση,η ανάδειξη της σημασίας που έχουν τα ζώα στη ζωή του ανθρώπου,μιάς και είναι υπεύθυνα για την επιβίωση, την ευημερία και την εξέλιξη του ανθρώπινου γένους.

Κοινό στο οποίο απευθύνεται

Μαθητές, Εκπαιδευτικοί, Γονείς

Χρόνος δράσης

19-23/2/2024

Τόπος Δράσης

2ο Νηπιαγωγείο Φερών

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας