menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Γυμνάσιο Νεάπολης Λασιθίου

Δράσεις συνεργασίας με την τοπική & ευρύτερη κοινωνία

Πρωτοβουλία

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

Γυμνάσιο Νεάπολης Λασιθίου

Το Γυμνάσιο Νεάπολης κτίστηκε την εποχή του Αδοσίδη Πασά και αρχικά προοριζόταν για νοσοκομείο , στέγασε όμως το γυμνάσιο που λειτούργησε από το 1876. Η πρώτη γυμνασιακή τάξη , που συστάθηκε τότε από τη δημογεροντία Λασιθίου, λειτούργησε ως το 1981 προσαρτημένη στο Σχολαρχείο της Νεάπολης. Στη μακραίωνη ιστορία του δέχθηκε αρκετές αλλαγές τόσο ως προς τον αριθμό των τάξεων , από τις οποίες αποτελούνταν όσο και ως προς την ονομασία του. Το σχολείο βρίσκεται σε μια κωμόπολη, τη Νεάπολη, κοντά (15 km) στον Άγιο Νικόλαο, πρωτεύουσα του νομού Λασιθίου. έχει 10 τμήματα γενικής παιδείας, τμήμα ένταξης, παράλληλη στήριξη και ΕΔΕΑΥ. Το μαθητικό δυναμικό αποτελείται από μαθητές-τριες διαφορετικών κοινωνικο-οικονομικών στρωμάτων. Όραμα του σχολείου είναι να βοηθήσει τα παιδιά να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του 21ου αιώνα, να διαμορφώσουν κριτική στάση και ενεργό συμμετοχή στα κοινά , να κοινωνικοποιηθούν με αποδοχή και σεβασμό στη διαφορετικότητα.


Διευθυντής Σχολείου

Χαβάκης Γεώργιος

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Το σχολείο μας, κάνοντας πράξη την ταυτότητα και το όραμα του,  παρεμβαίνει ουσιαστικά και ανθρωποκεντρικά σε προβλήματα που σχετίζονται με τον συνάνθρωπο και την κοινωνία.

Στην κοντινή μας περιοχή, το Αρκαλοχώρι Ηρακλείου, λόγω των σεισμών, αρκετοί  συνάνθρωποι μας περνούσαν δύσκολες ώρες, καθώς ήταν αναγκασμένοι να βρίσκονται μακριά από τις εστίες τους.

Το σχολείο μας αποφάσισε να συνδράμει με τρόφιμα και διάφορα είδη πρώτης ανάγκης .

Στο  πλαίσιο των πολλαπλών κοινωνικών δράσεων του σχολείου και ιδιαίτερα της ευαισθητοποίησης των μαθητών στην κοινωνική προσφορά, στη συμμετοχή, στο μοίρασμα και την αλληλεγγύη, οργανώθηκε και δεύτερη δράση στο σχολείο μας:  ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση από τον Εθελοντικό Οργανισμό  «Το Χαμόγελο του Παιδιού», συγκεντρώθηκαν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης και απεστάλησαν στο Παράρτημα Ηρακλείου μεταφέροντας ταυτόχρονα την αγάπη των μαθητών και μαθητριών μας σε όλα τα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Τέλος, προσφέρθηκαν τρόφιμα και είδη ρουχισμού σε εθελοντική ομάδα της τοπικής μας κοινωνίας («Κιβωτός αγίου Νεκταρίου), με σκοπό να συνδράμουμε στις ανάγκες ανθρώπων που ζουν δίπλα μας.

Επιπλέον συγκεντρώθηκαν φάρμακα τα οποία προσφέρθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό.


Αποτελέσματα / επίδραση

Οι μαθητές-τριες  και οι γονείς τους αναταπoκρίθηκαν στο κάλεσμα του σχολείου, συνεργάστηκαν και συνέβαλαν αποφασιστικά στην επιτυχή ολοκλήρωση της δράσης. Οι μαθητές-τριες, οι γονείς και η τοπική κοινωνία ενθουσιάστηκαν με τον οργάνωση της δράσης και εκφράστηκαν με ιδιαίτερα θετικά λόγια, καθώς θεωρούν πως το σχολείο έχει βασικό στόχο την καλλιέργειοα ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων, τη διαμόρφωση ενεργών πολίτων και την προώθηση σωστών αξιών και αρχών.



Συνεργασίες

Δήμος Αγίου Νικολάου- Τοπική κοινότητα Νεαπόλεως Λασιθίου

Χαμόγελο του παιδιού

Εθελοντική ομάδα "Κιβωτός Αγίου Νεκταρίου"

Ερυθρός Σταυρός


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Γαλανάκη Αικατερίνη, Χαβάκης Γεώργιος

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Ανάρτηση στην ιστοσελίδα και στη σελίδα Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης του σχολείου

Δημοσίευση στον Τοπικό Τύπο

Ενημέρωση με ηλακτρονικά μηνύματα των γονέων-κηδεμόνων του σχολείου


Στόχος δράσης

Να γνωρίσουν και να ευαισθητοποιηθούν αναφορικά με σημαντικά κοινωνικά προβλήματα. Να συνειδητοποιήσουν πως ως μέλη μιας κοινωνίας οφείλουν να ενδιαφέρονται και να δρουν με σκοπό το κοινό καλό και το κοινωνικό συμφέρον.Να εκτιμήσουν την αξία της προσφοράς και της αλληλεγγύης. Να ευαισθητοποιηθούν και να αναλάβουν ενεργό δράση για σημαντικά κοινωνικά προβλήματα ως μελλοντικοί ενεργοί πολίτες.

Κοινό στο οποίο απευθύνεται

Μαθητές, Εκπαιδευτικοί, Γονείς

Χρόνος δράσης

Σεπτέμβριος 2021 - Μάιος 2022

Τόπος Δράσης

Νεάπολη Λασιθίου Κρήτης

Δίκτυο

Δίκτυο σχολείων Δήμου Αγίου Νικολάου με κοινό στόχο την κοινωνική ευαισθητοποίηση.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας