menu

Σύνδεση | Εγγραφή

2ο Δ.Σ Ραφήνας

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Συγγραφή παραμυθιού με τίτλο "Μία λέξη μαγική .... ίσως σώσει τη Γη . Η μαγική λέξη είναι "ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ"

Συγγραφή παραμυθιού με τίτλο "Μία λέξη μαγική .... ίσως σώσει τη Γη . Η μαγική λέξη είναι "ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ"
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

2ο Δ.Σ Ραφήνας

Το 2ο Δ.Σ Ραφήνας διακατέχεται από οργανωσιακή κουλτούρα, σύμφωνα με την οποία οι εκπαιδευτικοί αναπτύσσουν δράσεις με τις οποίες στοχεύουν τόσο στην γνωστική διαδικασία όσο και στη κοινωνικό-συναισθηματική ανάπτυξη των μαθητών/τριών τους.


Διευθυντής Σχολείου

Πένταρη Ευανθία

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Το συγκεκριμένο παραμύθι είναι μία συλλογική δουλειά όλων των μαθητών/τριών της δευτέρας τάξης του Β1 τμήματος, του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ραφήνας. Το περιεχόμενο αντλείται, κατά το μεγαλύτερο μέρος του από ένα Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας που εκπονήθηκε στο τμήμα τους, από την Εκπαιδευτικό τους, την κυρία Χρονοπούλου Ιωάννα και την Κοινωνική Λειτουργό του σχολείου, κυρία Ψαρουδάκη Σοφία με θέμα «Τα είδη των μικροβίων και οι τρόποι προστασίας μας». Με το συγκεκριμένο παραμύθι οι μαθητές, μαθήτριες συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό  Διαγωνισμό Συγγραφής Παραμυθιού με θέμα: «Μια λέξη μαγική….. ίσως σώσει τη Γη!» έχει εγκριθεί με το Υπ. Αριθ. Φ.14/143804/ΦΔ/145392 /Δ1/23-11-2022 έγγραφο της Διεύθυνσης Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Τμήμα Β΄ του Υ.ΠΑΙ.Θ., δίνοντας την ευκαιρία σε εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες να δουν το θέμα των μικροβίων και από  περιβαλλοντική σκοπιά, κάνοντας αναφορές και για  την χρησιμότητα των μικροβίων στο περιβάλλον/οικοσύστημά μας και τους κινδύνους που εγκυμονεί η εξαφάνισή τους, στο μέτρο πάντα που θα μπορούσαν να αντιληφθούν παιδιά της ηλικίας αυτής.

Στόχος του παραμυθιού είναι να αφυπνίσει τους μαθητές και τις μαθήτριες σε θέματα περιβάλλοντος, να τους/τις ενθαρρύνει να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση και να ενστερνιστούν αειφορικές πρακτικές και επιπροσθέτως να δημιουργήσει νέους αναγνώστες και νέες αναγνώστριες, να εμπνεύσει νέους και νέες δημιουργούς μέσα από τα μονοπάτια των παραμυθιών μέσω της κριτικής σκέψης, της αφήγησης, της δημιουργικής γραφής και της εικονογράφησης.

 


Στόχος δράσης

Ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης, δημιουργηκότητας , κριτικής σκέψης, συνεργασίας

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας