menu

Σύνδεση | Εγγραφή

6o Δ.Σ.ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Συγγραφή παραμυθιού με τίτλο "Μία λέξη μαγική .... ίσως σώσει τη Γη ... ίσως δύο λέξεις "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ"

Συγγραφή παραμυθιού με τίτλο "Μία λέξη μαγική .... ίσως σώσει τη Γη ... ίσως δύο λέξεις "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ"
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

6o Δ.Σ.ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Το 6ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης στελεχώνεται με εκπαιδευτικό προσωπικό διάφορων ειδικοτήτων, γενικής και ειδικής εκπαίδευσης, καθώς και με Ε.Ε.Π. (Ψυχολόγο, Κοινωνική Λειτουργό και Σχολική Νοσηλεύτρια). Η διδασκαλία στηρίζεται στα ισχύοντα αναλυτικά προγράμματα και επιπλέον κάθε χρόνο υλοποιούμε προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών θεμάτων, Πρόγραμμα ανακύκλωσης "Follow Green" και Προγράμματα eTwinning. Επίσης, έχουμε φιλοξενήσει ειδικούς επιστήμονες πάνω σε θέματα Ενέργειας, Ψηφιακής Ασφάλειας, Εθισμού στο διαδίκτυο και Σχολικού εκφοβισμού. Για τη στήριξη των μαθητών, μαθητριών μας με μαθησιακές δυσκολίες λειτουργεί Τμήμα Ένταξης, ενώ οι μαθητές/τριες που βρίσκονται στο φάσμα του Αυτισμού υποστηρίζονται από Εκπαιδευτικούς Παράλληλης Στήριξης.Επιπρόσθετα, στο σχολείο μας λειτουργεί Επιτροπή Διεπιστημονικής Υποστήριξης για συμβουλευτική και κοινωνικο - ψυχολογική υποστήριξη μαθητών/τριών και γονέων. Τέλος, για τη μελέτη των μαθητών/τριών λειτουργεί καθημερινά προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα.


Διευθυντής Σχολείου

Πολυδώρου Ειρήνη

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Στόχος του παραμυθιού είναι να ευαισθητοποιήσει και να αφυπνίσει τους μαθητές και τις μαθήτριες σε θέματα περιβάλλοντος, να τους/τις ενθαρρύνει να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση και να ενστερνιστούν αειφορικές πρακτικές και επιπροσθέτως να δημιουργήσει νέους αναγνώστες και νέες αναγνώστριες, να εμπνεύσει νέους και νέες δημιουργούς μέσα από τα μονοπάτια των παραμυθιών μέσω της κριτικής σκέψης, της αφήγησης, της δημιουργικής γραφής και της εικονογράφησης.  

Στο παραμύθι μας, οι «συγγραφείς» μας, μας μιλάνε για ένα μαγικό φίλτρο που ξεραίνει τα δέντρα και στη συνέχεια το υπέροχο δάσος με τα ζωάκια του παύουν να υπάρχουν, για έναν «Εγωιστή Δήμαρχο» που χρηματοδοτεί τη μάγισσα για να φτιάχνει αυτό το φίλτρο, έτσι ώστε τα δέντρα να ξεραθούν και εκείνος να χτίσει μία υπερσύγχρονη τσιμεντένια πόλη με καταστήματα κτλ για να κερδίζει πολλά χρήματα, για μια οικογένεια και έναν «σοφό Ινδό» που προσπαθούν να βρουν μία λύση να σώσουν το δάσος και τα ζώα, αλλά και για κάτι πολύ -  πολύ σημαντικό: ότι η λύση τελικά επιτυγχάνεται γιατί ο σκοπός είναι μεγάλης σημασίας και συνεργάζονται όλοι μαζί οι πολίτες, ακόμα και η «μάγισσα»! Μέσα από το συγκεκριμένο παραμύθι, ο νους του αναγνώστη θα μπορούσε να ταξιδέψει στον κίνδυνο της αποψίλωσης των δασών, μία αποψίλωση που ίσως πάψει να γίνεται με μπουλντόζες, αλλά με πιο σύγχρονα χημικά μέσα, στο κέρδος στο οποίο αποσκοπούν κάποιοι «ισχυροί» άνθρωποι που κινούν καταστάσεις, αλλά και στη δύναμη που μπορούν να έχουν οι άνθρωποι εάν συνεργαστούν όλοι μαζί, με τρόπους που μας παρέχει η εποχή μας χάρη στην παγκοσμιοποίηση που μας χαρακτηρίζει (Διαδίκτυο, ΜΚΟ, κτλ.). Και αυτό το μήνυμα της Συνοχής και της Συλλογικότητας προσπαθούν οι μαθητές και οι μαθήτριές μας να αποτυπώσουν στο τίτλο του παραμυθιού τους:  Μια μαγική λέξη ….. ίσως σώσει τη Γη… μάλλον δύο λέξεις: «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ».


Στόχος δράσης

Ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα, έμπνευση για τους/τις νέους/νέες αναγνώστες/τριες, ανάπτυξη φαντασίας, δημιουργηκότητας και κριτικής σκέψης

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας