menu

Σύνδεση | Εγγραφή

3ο Νηπιαγωγείο Τυρνάβου

Συνεργατικά Προγράμματα

Πρωτοβουλία

«ΣΩΣΤΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΣΠΙΤΙ».

«ΣΩΣΤΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΣΠΙΤΙ».
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

3ο Νηπιαγωγείο Τυρνάβου

Το 3ο Νηπιαγωγείο Τυρνάβου είναι 2/θέσιο. Το νηπιαγωγείο μας συμμετέχει σε δράσεις και προγράμματα περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος. Οι μικροί μαθητές μας είναι ευαισθητοποιημένοι σε θέματα αειφορίας και προστασίας του περιβάλλοντος.


Διευθυντής Σχολείου

Αθηνά Καρατάσιου

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

# Running out of time #

# Ελληνική Εταιρία προστασίας της φύσης #

Το 3ο Νηπιαγωγείο Τυρνάβου στα πλαίσια του Running out of time συμμετείχε ενεργά,υποστηρίζοντας το μήνυμα της σκυτάλης για την κλιματική αλλαγή . Η σκυτάλη μεταφέρθηκε από εθελοντές μέσα από 18 χώρες ξεκινώντας από τη Γλασκώβη για να καταλήξει στην Αίγυπτο .Οι μαθητές μας ευαισθητοποιηθηκαν ως προς το πρόβλημα της μόλυνσης του πλανήτη μας και στη συνέχεια ετοιμάσαμε τις αφίσες μας με τα συνθήματά μας. Ετοιμάσαμε τη σκυτάλη μας από υλικά της φύσης: κλαδί ντυμένο με φύλλα κισσού. Επισκεφτήκαμε το πάρκο της γειτονιάς μας όπου κάναμε τη σκυταλοδρομία μας μεταφέροντας συμβολικά τη σκυτάλη από τη μια χώρα στην άλλη , στέλνοντας το μήνυμά μας στους Παγκόσμιους Ηγέτες:ΣΩΣΤΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΣΠΙΤΙ

Τρέξαμε,παίξαμε, διασκεδάσαμε στη φύση και επιστρέφοντας στο σχολείο, πρασινίσαμε την αυλή μας φυτεύοντας όμορφα λουλούδια.

 


Αποτελέσματα / επίδραση

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό στην υλοποίηση της δράσης και ευαισθητοποιήθηκαν ως προς το πρόβλημα της μόλυνσης του Πλανήτη.

Η δράση ωφέλησε τους μαθητές καθώς προώθησε τη συνεργασία και την επικοινωνία σε θέματα περιβαλλοντικού και παγκόσμιου ενδιαφέροντος.

Η σκυταλοδρομία έγινε σε δημόσιο χώρο και έτσι δόθηκε  η ευκαιρία για ενημέρωση στους παρευρισκόμενους.

Η συμμετοχή των γονέων και η στήριξή τους υπήρξε εξαιρετική.

 

 



Συνεργασίες

Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης

The World Relay Ltd, μέλος της FEE

Shools Action Day

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου μας.

 


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΚΑΡΑΤΑΣΙΟΥ ΑΘΗΝΑ -ΠΑΛΤΣΑΝΙΤΙΔΟΥ ΜΑΡΘΑ

Στόχος δράσης

Να ευαισθητοποιηθούν μαθητές ,εκπαιδευτικοί και γονείς σχετικά με την Κλιματική Αλλαγή και να αναλάβουν δράση για το κλίμα ως ενεργοί πολίτες. Να ευαισθητοποιηθούν σε πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται ανά τον κόσμο για την ανάσχεση της Κλιματικής αλλαγής.

Χρόνος δράσης

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2022

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας