menu

Σύνδεση | Εγγραφή

ΠΡΟΤΥΠΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Σώστε τις θάλασσες, σώστε το μέλλον μας!

Σώστε τις θάλασσες, σώστε το μέλλον μας!
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης, υλοποιούν κάθε χρόνο εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις που σκοπό έχουν να ευαισθητοποιήσουν τους μικρούς μαθητές σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος και να τους μυήσουν σε φιλο-περιβαλλοντικές πρακτικές.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς οι μαθητές μας ενθαρρύνονται να παρατηρούν το εγγύς φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον, να αναπτύσσουν κριτική σκέψη και να κινητοποιούνται για ζητήματα περιβαλλοντικά.

Με αφορμή εξορμήσεις μαθητών μας στην παραλία του Θερμαϊκού κόλπου και παρατηρήσεις των παιδιών για την κατάσταση που επικρατεί λόγω ανθρώπινων παρεμβάσεων, ακολούθησε συζήτηση στο Σχολείο για τα απορρίμματα και τη θαλάσσια ρύπανση. Στη συνέχεια, υλοποιήθηκε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με σκοπό να ενημερώσει τα παιδιά για τη σπουδαιότητα του θαλάσσιου οικοσυστήματος και τους κινδύνους από τη θαλάσσια ρύπανση.

Τα παιδιά, αποφάσισαν να αναλάβουν δράση για την ευαισθητοποίηση του κόσμου στην προστασία της θαλάσσιας ζωής έπειτα από ενθάρρυνση των εκπαιδευτικών. Συνεργάστηκαν σε ομάδες, έκαναν τις δικές τους ζωγραφιές, ηχογράφησαν τα μηνύματα που ήθελαν να στείλουν σε όλο τον κόσμο και με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών και της τεχνολογίας ολοκλήρωσαν την ταινία τους που είχε σύνθημα «Σώστε τις θάλασσες, σώστε το μέλλον μας!».


Στόχος δράσης

Στόχος της δράσης μας είναι να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές των Προνηπίων για τη σπουδαιότητα της θάλασσας ως έναν φυσικό πόρο απαραίτητο για τη βιωσιμότητα του πλανήτη και να κινητοποιηθούν στο ζήτημα της προστασίας της θαλάσσιας ζωής

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας