menu

Σύνδεση | Εγγραφή

2ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών

Δράσεις συνεργασίας με την τοπική & ευρύτερη κοινωνία

Πρωτοβουλία

Σώστε τη Γη!

Σώστε τη Γη!
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

2ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών

Το 2ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών είναι ένα δ/θ Νηπιαγωγείο, στο οποίο υπάρχει ιδρυμένο και τμήμα Ένταξης, για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Κάθε χρόνο φοιτούν σε αυτό περίπου 35-40 μαθητές. Μέχρι σήμερα πλήθος καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων έχουν εκπονηθεί και η σύνδεση της σχολικής μονάδας με την κοινωνία είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένη. Δίνεται μεγάλη βάση στη σύνδεση του διδακτικού αντικειμένου με βιωματικές πρακτικές. Τέλος, υπάρχει εμπειρία της σχολικής μονάδας στο πεδίο της πρακτικής άσκησης φοιτητών στην ειδική αγωγή.


Διευθυντής Σχολείου

Μαρία Χονδρογιάννη

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Πρόκειται για μια "Δράση για το Κλίμα". Με ευκαιρία την πρόσκληση του Δήμου μας προς όλα τα σχολεία, να δημιουργήσουμε ένα πρωτότυπο Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία της μικρής μας πόλης, αποφασίζουμε να κατασκευάσουμε με τη συνεργασία των γονέων και κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου μας τη ΓΗ μας, γράφοντας συνθήματα πάνω σε αυτή και ευαισθητοποιώντας όλους τους πολίτες της τοπικής μας κοινότητας για την προστασίας της από την κλιματική αλλαγή. Η δράση αποτυπώθηκε σε ένα μικρό βίντεο στο youtube και με αυτό τον τρόπο επηρέασε και την ευρύτερη κοινότητα. Σώστε τη Γη


Αποτελέσματα / επίδραση

Υπήρξε πολύ μεγάλη ανταπόκριση από όλους και προβολή στον τοπικό τύπο, γεγονός που έφερε ως αποτέλεσμα τη συμμετοχή του Νηπιαγωγείου μας στην αποκριάτικη παρέλαση του Δήμου μας με το ίδιο μήνυμα, με το γκρουπ μας να ονομάζεται: "Οι σωματοφύλακες της Γης"



Συνεργασίες

Μαθητές, εκπαιδευτικοί, σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, Δήμος Τριφυλίας


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΜΑΡΙΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ, ΠΑΛΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, ΣΕΪΝΤΗ ΑΙΜΙΛΙΑ, ΣΤΡΙΓΓΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Ανάρτηση στο blog του Νηπιαγωγείου μας ΣΩΣΤΕ ΤΗ ΓΗ , προβολή στον τοπικό τύπο και δημιουργία βιντεο στο you tube ΣΩΣΤΕ ΤΗ ΓΗ


Στόχος δράσης

Πρόκειται για μια "Δράση για το Κλίμα" με στόχο την ευαiσθητοποίηση όλων (μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, τοπική και ευρύτερη κοινότητα)για την προστασία της γης μας από την κλιματική αλλαγή.

Κοινό στο οποίο απευθύνεται

Μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, τοπική και ευρύτερη κοινωνία

Χρόνος δράσης

Περίπου 15 ημέρες

Τόπος Δράσης

Πλατεία Φιλιατρών

Δίκτυο

Ένταξη του Νηπιαγωγείου στα ECO SCHOOLS

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας