menu

Σύνδεση | Εγγραφή

4ο Νηπιαγωγείο Μεσσήνης

Συνεργατικά Προγράμματα

Πρωτοβουλία

Σώστε το νερό - Save water

Σώστε το νερό - Save water
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Σύμφωνα με το στόχο 14 (Ζωή στο Νερό) των 17 στόχων βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ η διαχείριση των υδάτινων πόρων αποτελεί "το κλειδί για ένα βιώσιμο μέλλον". Με αυτό ως αφορμή μαθητές/τριες του  Νηπιαγωγείου Μελιγαλά, του ολοήμερου τμήματος του 2ου Νηπιαγωγείου Μεσσήνης και του 4ου Νηπιαγωγείου Μεσσήνης στα πλαίσια της κοινής συμμετοχής τους στο  project "Φίλοι με τη Φύση" (Etwinning) διοργάνωσαν σχολικές δράσεις πάνω στο συγκεκριμένο στόχο. Μία από τις δράσεις ήταν η δημιουργία μίας συνεργατικής αφίσας ευαισθητοποίησης σχετικά με το συγκεκριμένο στόχο και την ανάγκη προστασίας των υδάτινων πόρων. Τα παιδιά συνεργάστηκαν με τους συμμαθητές τους, ζωγράφισαν και έγραψαν μηνύματα για το νερό, με τα οποία δημιουργήθηκε μία κοινή σύνθεση, αφίσα ευαισθητοποίησης, απευθυνόμενη στους συμμαθητές τους, τους μαθητές των άλλων σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (30 σχολεία από διαφορετικές χώρες), τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς τους, αλλά και την ευρύτερη κοινότητα. Τα παιδιά ζωγράφισαν μέσα σε σταγόνες τη χρησιμότητα του νερού για τον άνθρωπο και τη φύση, καθώς και χαρούμενα πρόσωπα στις σταγόνες, τονίζοντας με αυτό τον τρόπο τη σημασία διατήρησης του νερού, ώστε να είναι χαρούμενο. 


Αποτελέσματα / επίδραση

Οι μαθητές/τριες μέσα από την ενεργό συμμετοχή, τη συζήτηση πάνω στα σύγχρονα περιβαλλοντικά ζητήματα, τη λήψη αποφάσεων και την ανάληψη δράσης, καλλιέργησαν δεξιότητες κριτικού αναστοχασμού, επικοινωνίας και συνεργασίας. Επίσης, εκφράστηκαν με δημιουργικό τρόπο και καλλιέργησαν τις ψηφιακές τους δεξιότητες.



Συνεργασίες

Νηπιαγωγείο Μελιγαλά, 2ο Νηπιαγωγείο Μεσσήνης, 4ο Νηπιαγωγείο Μεσσήνης

 


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Παναγιώτα Κουρέα (Νηπιαγωγείο Μελιγαλά), Βασιλική Ηλιάδου (2ο Νηπιαγωγείο Μεσσήνης), Ειρήνη Τσάρα (4ο Νηπιαγωγείο Μεσσήνης)

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Ανάρτηση στην ιστοσελίδα του σχολείου, αποστολή για δημοσίευση στον τοπικό τύπο, ανάρτηση σε σχετική σελίδα padlet προσβάσιμη από τους μαθητές των ευρωπαϊκών σχολείων που συμμετέχουν στο Etwinning project. Ενημέρωση των γονέων των μαθητών που συμμετείχαν. Αποστολή στο Τμήμα Παιδείας του Δήμου Μεσσήνης για την ανάρτηση της αφίσας στην σελίδα του Δημαρχείου. 


Στόχος δράσης

Καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων

Χρόνος δράσης

1 διδακτική ώρα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας