menu

Σύνδεση | Εγγραφή

1/ΘΕΣΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Ας σώσουμε την ενέργεια

Ας σώσουμε την ενέργεια
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

1/ΘΕΣΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ

Το 1/θέσιο Νηπιαγωγείο Λυκείου λειτουργεί σε μια αγροτική περιοχή, όπου η πλειοψηφία των οικογενειών ασχολείται με την καπνοπαραγωγή και την κτηνοτροφία. Στο Νηπιαγωγείο φοιτούν μαθητές/τριες που προέρχονται από τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και έχουν ως μητρική την τουρκική γλώσσα.


Διευθυντής Σχολείου

ΠΑΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑ

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και κατά την υλοποίηση του προγράμματος ''Αλλάζουμε συνήθειες και όχι το κλίμα¨ προσεγγίσαμε το 13ο Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης. Η ιδέα κατασκευής ενός επιτραπέζιου παιχνιδιού με ζάρι προέκυψε μετά από αναζήτηση στα εκπαιδευτικά παιχνίδια του νηπιαγωγείου και διαπίστωση έλλειψης κάτι αντίστοιχου. Τα νήπια/προνήπια κατέθεσαν τις ιδέες τους με βάση άλλα γνωστά παιχνίδια και διαμόρφωσαν το γενικό πλαίσιο των κανόνων, δηλαδή πρότειναν τα εξής: για κάθε θετική συμπεριφορά προς το κλίμα ο παίκτης να προχωρά προς τα εμπρός μία ή δύο θέσεις και στην αντίθετη περίπτωση να κινείται προς τα πίσω. Στη συνέχεια αναζητήθηκαν οι εικόνες στο διαδίκτυο και διαχωρίστηκαν σε δράσεις που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ή τη σπατάλη των ενεργειακών πόρων και κολλήθηκαν σε ένα χαρτόνι. Τα νήπια/προνήπια εργάστηκαν σε ομάδες. Η εκπαιδευτικός ενθάρρυνε και υποστήριζε την έκφραση ιδεών των παιδιών και κατέγραφε δίπλα σε κάθε εικόνα μια σύντομη περιγραφή του κανόνα. Νικητής του παιχνιδιού αναδεικνύεται όποιος φθάσει πρώτος στο τέρμα της διαδρομής.


Στόχος δράσης

Αναγνώριση συμπεριφορών φιλικών προς το περιβάλλον, προσδιορισμός συνηθειών επιβλαβών για το κλίμα και καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης μέσω εξοικονόμησης ενεργειακών πόρων

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας