menu

Σύνδεση | Εγγραφή

2o Δημοτικό Σχολείο Παπάγου

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

ΣΤΟΧΟΣ 11: Ονειρευόμαστε ένα καλύτερο μέλλον- Σχεδιάζουμε τις δικές μας" Βιώσιμες Πόλεις"! Σύνδεσμος: https://www.canva.com/design/DAFfQnDsjzI/u7escmjQpyxXpmPj2h-YRw/edit?utm_content=DAFfQnDsjzI&utm_campaign=designshare&utm_medium=link

ΣΤΟΧΟΣ 11: Ονειρευόμαστε ένα καλύτερο μέλλον- Σχεδιάζουμε τις δικές μας" Βιώσιμες Πόλεις"! Σύνδεσμος: https://www.canva.com/design/DAFfQnDsjzI/u7escmjQpyxXpmPj2h-YRw/edit?utm_content=DAFfQnDsjzI&utm_campaign=designshare&utm_medium=link
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

2o Δημοτικό Σχολείο Παπάγου

To 2o Δημοτικό Σχολειο Παπάγου είναι 12θεσιο. Οι εκπαιδευτικοί έχουν υλοποιήσει αρκετά ευρωπαϊκά προγράμματα erasmus + και etwinning. Το τελευταίο που υλοποιείται στο σχολείο μας είναι το erasmus+ project με τίτλο: "Sustainability: Learn, Change, Live- One future for all"


Διευθυντής Σχολείου

Κωστόγιαννη Πηνελόπη

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Το σχέδιο δράσης του συνεργατικού προγράμματος Erasmus+ “Βιωσιμότητα: Μάθε, άλλαξε, ζήσε- Ένα μέλλον για όλους” στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας, 2ο Δ.Σχ. Παπάγου, μαζί  με σχολεία από άλλες 5 χώρες, την Ιταλία, Πολωνία,  Πορτογαλία,  Ισπανία και την Τουρκία, ξεκίνησε το 2020 και  έχει ως στόχο την μεταμόρφωση του κόσμου μας εκπαιδεύοντας τους μαθητές και υιοθετώντας την Ατζέντα του 2030, έτσι ώστε να γίνουν συνειδητοποιημένοι και ενεργοί πολίτες που συμμετέχουν υπεύθυνα στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή και αναλαμβάνουν αυτόνομη δράση για τη μεγάλη αλλαγή στον πλανήτη μας.

Μεταξύ των 17 στόχων της Ατζέντα 2030, στους οποίους επικεντρώνεται το πρόγραμμα, είναι ο 11ος – Βιώσιμες πόλεις και κοινότητες. Ως εκ τούτου, οι μαθητές, αφού γνώρισαν τους 17 στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα ζωτικής σημασίας, που αφορούν το ανθρωπογενές και το φυσικό μας περιβάλλον, διερεύνησαν τα προβλήματα που μαστίζουν τις σύγχρονες πόλεις, συνεργάστηκαν και  αλληλεπίδρασαν μέσω της μεθόδου επίλυσης προβλήματος και τέλος, εκπόνησαν ομαδικές κατασκευές με σκοπό την ευαισθητοποίηση των συμμαθητών τους αλλά και της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας, ώστε να μπορέσουμε στο μέλλον να οδηγηθούμε σε ένα πιο υγιές και βιώσιμο περιβάλλον για τους κατοίκους της πόλης. Το σύνθημα είναι «ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ», και είναι επιτακτική ανάγκη «ΝΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ» και η αλλαγή ξεκινά από το σχολείο.

Την παρουσίαση των δικών μας βιώσιμων πόλεων θα τη βρείτε εδώ 

 


Στόχος δράσης

Στοχεύουμε στην ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών για θέματα ζωτικής σημασίας, που αφορούν το ανθρωπογενές και το φυσικό μας περιβάλλον και στην καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης και κοινωνικής ευθύνης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας