menu

Σύνδεση | Εγγραφή

1/Θ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ

Εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα

Πρωτοβουλία

stop violence against women

stop violence against women
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

1/Θ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ

ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΜΟΝΟΘΕΣΙΟ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Διευθυντής Σχολείου

ΣΑΙΤΗ ΘΕΟΔΟΤΗ

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Η 25η Νοεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Η βία μας αφορά όλους και όλες και ως εκ τούτου το σχολείο μας αποφάσισε να μην κλείσει τα μάτια στο φαινόμενο αυτό και να θέσει το δικό του λιθαράκι  στην πρόληψη και αντιμετώπισή του. Αξιοποιιώντας το πλούσιο υλικό που διατίθεται στο διαδίκτυο  από εικόνες, σποτάκια και ιστορίες υλοποιήσαμε στην τάξη δραστηριότητα κατασκευής αφίσας. Τα παιδιά δημιούργησαν ένα κολάζ από τις παλάμες τους με τα δάχτυλάκια τους να φωνάζουν stop στη βία στέλνοντας έτσι το δικό τους μήνυμα στην κοινωνία.


Αποτελέσματα / επίδραση

Αποτέλεσμα της δράσης ήταν να έρθουν στην επιφάνεια και να συζητηθούν  παραδοσιακές απόψεις σύμφωνα με τις οποίες τα κορίτσια είναι κατώτερα και λιγότερο ικανά από τα αγόρια  και βαθιά ριζωμένες προκαταλήψεις που συνιστούν εμπόδιο για την ισότητα των 2 φύλων.



Συνεργασίες

Η συγκεκριμένη δράση εντάχθηκε στη συλλογική προσπάθεια του project “up and down the twinstairs” (στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας μαζί με άλλα σχολεία από Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία στα πλαίσια του προγράμματος  e-Twinning) για τη δημιουργία ενός συνεργατικού βίντεο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Σαΐτη Θεοδότη

Στόχος δράσης

Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών για τα φαινόμενα της έμφυλης βίας και η προαγωγή της ισότητας των δύο φύλων προκειμένου να ζούμε όλες και όλοι σε μια δίκαιη και ισότιμη κοινωνία χωρίς καθημερινή ανασφάλεια, φόβο και βία.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας