menu

Σύνδεση | Εγγραφή

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ "ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΟΣΧΙΔΗΣ"

Εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα

Πρωτοβουλία

SMART VISION ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ

SMART VISION ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ "ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΟΣΧΙΔΗΣ"

ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΕ 76 ΜΑΘΗΤΕΣ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΝΕΡΓΟ ΣΤΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΣΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ, ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ "ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ", ΤΟΥ "ΕΓΩ ΚΙ ΕΣΥ ΜΑΖΙ", ΤΟΥ LET;S DO IT GREECE" ΥΠΟ ΕΝΤΑΞΗ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗς ASPnet, ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΙΛΟΤΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ κ.α


Διευθυντής Σχολείου

ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΜΑΡΙΑ

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Ιδρύσαμε τη Social Aid, μια επιχείρηση κοινωνικού χαρακτήρα που στοχεύει να φέρει την κανονικότητα στη ζωή των ατόμων με αναπηρία. Ενεργούμε με σεβασμό προς τον άνθρωπο και προωθούμε την ισότητα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις ίσες ευκαιρίες σε όλες τις ανθρώπινες δράσεις και επιλογές.

Η Social Aid είναι μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝΣΕΠ) που στοχεύει στην εξυπηρέτηση κοινωνικών συμφερόντων σε συνδυασμό με εμπορική και επενδυτική δραστηριότητα. Η δημιουργία της υπήρξε απότοκος της πολυετούς θητείας μας στον εθελοντισμό και στην κοινωνική δραστηριοποίηση και της εμπειρίας μας σε προγράμματα κοινωνικού χαρακτήρα και υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σημαντικό ρόλο στον προσανατολισμό μας έπαιξε η γνωριμία μας με τον ιδρυτή και πρόεδρο της ΑΜΚΕ «Με άλλα μάτια» κ. Αυγουλά Βαγγέλη, δικηγόρο και ιδιαίτερα ενεργοποιημένο στα κοινά, με προσωπικό πρόβλημα τυφλότητας, η οπτική του για τη ζωή και η συνεχής δραστηριοποίησή του στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς και ποικίλες δράσεις. Αντιληφθήκαμε, λοιπόν, ότι θέλουμε να δώσουμε σ’ αυτούς τους ανθρώπους τη δυνατότητα να ζουν όπως οι υπόλοιποι, να κινούνται όπως οι υπόλοιποι, να ψωνίζουν όπως οι υπόλοιποι.

Το κύριο προϊόν μας, το οποίο υφίσταται συνεχείς βελτιώσεις και τελειοποιήσεις, είναι το SmartVision, μια συσκευή που σκανάρει ετικέτες προϊόντων και μεταδίδει ηχητική ενημέρωση για βασικά στοιχεία τους στον καταναλωτή, που αδυνατεί να διαβάσει την ετικέτα ή να διακρίνει λεπτομέρειες από άλλα ομοειδή.

Το κόστος παραγωγής του προϊόντος είναι αρκετά υψηλό και απαιτεί την προμήθεια εξελιγμένων υλικών και 3D εκτυπωτή. Το μετοχικό κεφάλαιο και οι ήδη υπάρχουσες δωρεές από τοπικές εταιρείες του νησιού καλύπτουν ένα μέρος των εξόδων, αλλά απαιτούνται περαιτέρω δωρεές και επενδυτικές κινήσεις για ένα προϊόν που είναι σίγουρο ότι θα ταράξει τα νερά της αγοράς.

Η εγχώρια  αγορά υστερεί σημαντικά σε σχέση με τις αγορές του εξωτερικού σε κοινωνική ενσυναίσθηση και σε προϊόντα με κοινωνικό προσανατολισμό. Το προϊόν μας θα είναι ένα σημαντικό ατού για τις επιχειρήσεις supermarket που θα σπεύσουν να το αποκτήσουν και μάλιστα με τιμές απίστευτα ανταγωνιστικές σε σχέση με οτιδήποτε αντίστοιχο κυκλοφορεί στο εξωτερικό.

Η εμπειρία μας σε προγράμματα και δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα, η ζωντάνια και το πάθος των εννέα μαθητών μας που συμμετέχουν με όραμα ώστε να καταρριφθούν οι κοινωνικές ανισότητες, η στήριξη της τοπικής κοινωνίας και των τοπικών επιχειρήσεων, και η πρωτοτυπία και χρηστικότητα του προϊόντος, μας δίνουν το εχέγγυο της επιτυχούς εξελικτικής μας πορείας και των μεγάλων δυνατοτήτων της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας, καθώς το προϊόν μας SmartVision δεν περιορίζεται στη χρήση του μόνο από άτομα με προβλήματα τυφλότητας, αλλά και σε ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα όρασης, σε ηλικιωμένους και σε μια ευρεία γκάμα πελατών.

 

 

 

 

Τέλος, θεωρούμε ότι τόσο οι λειτουργικές δυνατότητες του SmartVision πρόκειται να βελτιωθούν και να πολλαπλασιαστούν παράλληλα με την τεχνολογική εξέλιξη, όσο και η γκάμα των προϊόντων της Social Aid έχει πολλές προοπτικές εξέλιξης και ανάπτυξης (ηχητικό λευκό μπαστούνι, γυαλιά αναγνώρισης χρωμάτων ή σημάτων κτλ).

 

Η Social Aid δημιουργήθηκε, για να δώσει τις ίδιες δυνατότητες σε όλους και ξεκινά από μια μικρή επαρχιακή κωμόπολη, για να κατακτήσει τον κόσμο και να κάνει τα εξειδικευμένα προϊόντα της προσιτά στο σύνολο των ατόμων με ιδιαίτερες ανάγκες και όχι προνόμιο των λίγων.


Αποτελέσματα / επίδραση

Η επιχείρησή μας Social Aid έχει ως σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, μέσω της τεχνολογίας. Απευθυνόμαστε σε ιδιώτες, φορείς, επιχειρήσεις που επιθυμούν να εξασφαλίσουν μια βιώσιμη πραγματικότητα για όσους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα όρασης ή και ολική τυφλότητα και θεωρούμε ότι με τα προϊόντα μας θα βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των ατόμων αυτών και θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να απολαμβάνουν έναν ευκολότερο τρόπο ζωής.Συνεργασίες

ΤΟΠΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑΜΚΕ "ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΑΤΙΑ"

JUNIOR ACHIEVEMENT GREECE


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΜΑΡΙΑ ΠΟΛΥΜΕΝΗ ΕΛΕΝΗ ΝΑΒΡΟΖΙΔΟΥ ΡΟΥΔΑΜΑ

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

ΤΟΠΙΚΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ (ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΕΡΤ1, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΕΘΝΟΣ, ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ)

ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ


Στόχος δράσης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΟΗΘΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΑΣΗΣ ΝΑ

Χρόνος δράσης

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2021

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2


Videos 2

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους


Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας