menu

Σύνδεση | Εγγραφή

15ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

ΣΚΟΥΠΙΔΟΜΑΖΩΜΑΤΑ, ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ!

ΣΚΟΥΠΙΔΟΜΑΖΩΜΑΤΑ, ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ!
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

 

 Η προσπάθειά μας μπορεί να αποτελέσει μοντέλο καλής πρακτικής για τους μαθητές και την κοινωνία, να παρέχει γνώσεις και να καλλιεργεί δεξιότητες στους μαθητές, ώστε να τους καταστήσει ικανούς να γίνουν ενεργά μέλη της κοινωνίας ικανά να αντιμετωπίζουν  περιβαλλοντικά και κοινωνικά προβλήματα και να συν-διαμορφώνουν το μέλλον με όρους περιβαλλοντικής και κοινωνικής αειφορίας.

  Μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, τα παιδιά έρχονται αντιμέτωπα με το σοβαρό πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και τα θέματα αντιμετώπισης βάσει του τρίπτυχου της μείωσης, επαναχρησιμοποίησης, ανακύκλωσης. Επιπλέον, συνειδητοποιούν την τεράστια ευθύνη μας απέναντι στο περιβαλλοντικό ζήτημα και ενεργοποιούνται προς την κατεύθυνση της προσωπικής εμπλοκής.


Στόχος δράσης

-Nα κατανοήσουν την ευθύνη τους απέναντι στο περιβαλλοντικό αντίκτυπο δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στη διαχείριση των απορριμμάτων, να αναγνωρίσουν πως με την ανακύκλωση μειώνεται η ποσότητα των σκουπιδιών που καταλήγουν στις χωματερές βοηθώντας στην ουσιαστική μείωση της παραγωγής αποβλήτων, να συνειδητοποιήσουν τους σωστούς τρόπους ανακύκλωσης και το διαχωρισμό των υλικών. -να προωθήσουμε την ιδέα της επαναχρησιμοποίησης και να διασκεδάσουμε. -να δημιουργήσουν το δικό τους έργο τέχνης μαθαίνοντας παράλληλα την έννοια της επαναχρησιμοποίησης -να αποκτήσουν φιλικές συμπεριφορές προς το περιβάλλον , οικολογική συνείδηση, τρόπους και μεθόδους εξοικονόμησης ενέργειας -να κατανοήσουν τα οφέλη της κυκλικής οικονομίας και να αναζητήσουν τρόπους και συμπεροφορές που θα οδηγήσουν στη μείωση του οικολογικού μας αποτυπώματος.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας