menu

Σύνδεση | Εγγραφή

5o Νηπιαγωγείο Ν. Μουδανιών

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Το σκαντζοχοιράκι

Το σκαντζοχοιράκι
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

5o Νηπιαγωγείο Ν. Μουδανιών

Το Σχολείο μας είναι διθέσιο και Ολοήμερο. Προσπαθούμε να εντάξουμε στην διδασκαλία μας καινοτόμα προγράμματα, ΤΠΕ, έργα eTwinning ,συμμετέχουμε σε δράσεις περιβαλλοντικές ,κοινωνικές και διαγωνισμούς.


Διευθυντής Σχολείου

Μοστάκη Μαρία

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Ένα τραγούδι συνδημιουργία όλων των παιδιών και της κυρίας γίνεται η αφόρμηση για πολλές συζητήσεις. Διεργασίες ανακάλυψης, κατανόησης συμπεριφορών τόσο επιθυμητών όσο και ανεπιθύμητων. Προβληματισμοί που έλαβαν χώρα στην παρεούλα μας καθώς αναλύαμε το τραγούδι και αντιλαμβάνονταν τα συναισθήματα που βίωνε το σκαντζοχοιράκι.

Εντοπίσαμε τις λάθος συμπεριφορές(τα μυτερά αγκάθια)αυτές που απομάκρυναν τα ζωάκια και δεν ήθελαν να παίξουν μαζί του.

Διακρίναμε και κατανοήσαμε τις επιθυμητές συμπεριφορές(απαλά σαν χνούδι αγκάθια)που έκαναν τα άλλα ζωάκια του δάσους  να χαίρονται να παίζουν με το σκαντζοχοιράκι και να το έχουν φίλο.

Ήταν πολύ πιο εύκολο να ταυτιστούν ή όχι με το σκαντζοχοιράκι ή τα άλλα ζωάκια του δάσους και να ξεκαθαρίσουν τις δικές τους συμπεριφορές και πόσο αυτές επηρεάζουν τους άλλους γύρω μας . Να καταλάβουν ποιες είναι οι επιθυμητές συμπεριφορές που γεννούν θετικά συναισθήματα και έτσι εδραιώνεται μια αρμονική συνύπαρξη, γεννιούνται νέες συνεργασίες και φιλίες τόσο στην τάξη μας όσο και στην ζωή μας όλη.

Τα παιδιά δημιουργούν ένα βιβλίο ζωγραφίζοντας τους στίχους του τραγουδιού, το τραγουδάμε , το δραματοποιούμε, το παίζουμε, το κατασκευάζουμε(ήρωες τραγουδιού). Το βάζουμε δανειστική βιβλιοθήκη , κάθε παιδί θα το πάρει στο σπίτι να το μοιραστεί και επικοινωνήσει με την οικογένειά του.

Προέκταση δράσης είναι η ψηφιακή δημιουργία του βιβλίου όπου τα παιδιά με ενεργό συμμετοχή αποφασίζουν ποια σελίδα θα μπει πρώτη , δεύτερη κτλ από τις ζωγραφιές τους.

Το εντάξαμε  και σε εργαστήριο δεξιοτήτων ''κάθε αλλαγή μια φωτεινή αρχή''

Το ψηφιακό μας τραγούδι


Στόχος δράσης

Συναισθηματική νοημοσύνη, κοινωνικο-συναισθηματική υποστήριξη και ενδυνάμωση μαθητών πρώιμης παιδικής ηλικίας ,

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας