menu

Σύνδεση | Εγγραφή

1ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας

Δράσεις συνεργασίας με την τοπική & ευρύτερη κοινωνία

Πρωτοβουλία

Σεμινάριο για γονείς των μαθητών της Β΄ τάξης του σχολείου μας από την κα Ιωάννα Παπαδημητρίου, εκπαιδευτικό και μητέρα του χρυσού Ολυμπιονίκη του Τόκιο, Μίλτου Τεντόγλου

Σεμινάριο για γονείς των μαθητών της Β΄ τάξης του σχολείου μας από την κα Ιωάννα Παπαδημητρίου, εκπαιδευτικό και μητέρα του χρυσού Ολυμπιονίκη του Τόκιο, Μίλτου Τεντόγλου
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Η μητέρα του χρυσού Ολυμπιονίκη Μίλτου Τεντόγλου σε γονείς μαθητών μας

Την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021 το σχολείο μας είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει στη Σιάτιστα και στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τραμπαντζείου Γυμνασίου την εκπαιδευτικό και μητέρα του χρυσού Ολυμπιονίκη του Τόκιο, Μίλτου Τεντόγλου.

Η κυρία Ιωάννα Παπαδημητρίου αποδέχθηκε την πρόσκλησή του δασκάλου της Β΄ τάξης, Μιχάλη Δούβλου, και ταξίδεψε από τα γειτονικά Γρεβενά για μια ανοιχτή συζήτηση με τους γονείς των μαθητών. Τι καλύτερο σεμινάριο από το να ακούς έναν άνθρωπο, με τις σκέψεις του, τις ανησυχίες του και τον τρόπο χειρισμού διαφόρων καταστάσεων για τα παιδιά του.

37 χρόνια δασκάλα στο ελληνικό δημόσιο σχολείο η κυρία Ιωάννα. Όλο και κάτι χρήσιμο είχε να πει στους γονείς των μαθητών της Β΄ τάξης του σχολείου μας. Η απλότητα του χαρακτήρα της, η ευγένεια και η ταπεινοφροσύνη έδωσαν την ευκαιρία για μια όμορφη συνάντηση, με πολλά οφέλη. Πάνω σε ένα πολυσύνθετο θέμα, με πολλούς παραμέτρους, τη διαπαιδαγώγηση, η κυρία Ιωάννα εξέφρασε τη δική της γνώμη και σίγουρα θύμισε πράγματα που η δύσκολη καθημερινότητα ίσως μας κρατούν μακριά.

Με αφορμή τη δική της επίσκεψη, συζητήθηκαν έννοιες όπως «πρότυπα», «στόχοι», «όρια», «χόμπι», καθώς και ένα σωρό άλλα «ταξίδια» που αφορούν τα παιδιά.  

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, έπειτα από συνεννόηση με τον κ. Ρωμιόπουλο, υπεύθυνο του ΕΟΔΥ στον νομό Κοζάνης, τηρώντας όλα τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού (πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή rapid test, μάσκα).  

Μια εκδήλωση χωρίς τα παιδιά αλλά … τα παιδιά. Ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία, ένα σχολείο που προσπαθεί να έχει κατά νου ότι πίσω από κάθε παιδί, υπάρχει τόσο ο χαρακτήρας του όσο και η οικογένειά του. Ένα σχολείο που φροντίζει να δίνει χέρια βοηθείας και στους γονείς των μαθητών του. Ένα σχολείο που βλέπει κατάματα την πραγματικότητα και δεν αρκείται μονάχα στη στείρα γνώση.

Την καλεσμένη καλωσόρισε με την ομιλία της η διευθύντρια του σχολείου, κα Στέφου Ζωή – Δέσποινα, χαιρέτησε ο δάσκαλος των μαθητών ενώ στη συνέχεια παρουσιάστηκε στην κα Παπαδημητρίου ένα βίντεο – αφιέρωμα των παιδιών στον χρυσό Ολυμπιονίκη, γιο της. Μετά την κουβέντα με τους γονείς, στη μητέρα χαρίστηκε ένα κάδρο – κατασκευή των μαθητών.     

Το 1ο Δημοτικό σχολείο Σιάτιστας ευχαριστεί θερμά την κυρία Ιωάννα Παπαδημητρίου. Με την επίσκεψή της στη Σιάτιστα, συνέβαλε στο εκπαιδευτικό έργο του σχολείου. Η συζήτηση και μόνο μαζί της ήταν ένα διαφορετικό, ευχάριστο ταξίδι, προσγειωμένο στη γη και στην πραγματικότητα…  

Επιπλέον, ευχαριστίες και στον Δήμο Βοΐου για την παραχώρηση της αίθουσας του Τραμπαντζείου Γυμνασίου.

«Πότισε τη ζωή σου με αγάπη και γνώση»


Αποτελέσματα / επίδραση

Συνεχής ανατροφοδότηση με τους γονείς όλων όσων ανέφερε η καλεσμένη μας, κα Ιωάννα Παπαδημητρίου. Οι γονείς αγκάλιασαν τις συμβουλές της, τη ζεστή ομιλία της μητέρας του Ολυμπιονίκη Μίλτου Τεντόγλου και είδαν με μια άλλη ματιά την έννοια της διαπαιδαγώγησης.Συνεργασίες

Συνεργασία με την κα Ιωάννα Παπαδημητρίου, εκπαιδευτικό και μητέρα του χρυσού Ολυμπιονίκη του Τόκιο, Μίλτου Τεντόγλου.

Συνεργασία με τον Δήμο Βοΐου, για την παραχώρηση της αίθουσας του Ιστορικού Τραμπάντζειου Γυμνασίου. Λόγω μέτρων κατά του κορωνοϊού, η προσέλευση γονέων απαγορεύεται στον χώρο του σχολείου μας.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Δούβλος Μιχαήλ, Στέφου Ζωή - Δέσποινα

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Συζήτηση με τους γονείς των μαθητών, άρθρα στην ιστοσελίδα του σχολείου καθώς και στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.


Στόχος δράσης

1) Ανοιχτή συζήτηση της προσκεκλημένης μας με τους γονείς των μαθητών πάνω σε θέματα συμπεριφοράς, εκπαίδευσης, παιδείας.

Κοινό στο οποίο απευθύνεται

Γονείς

Χρόνος δράσης

2 ώρες

Τόπος Δράσης

Αίθουσα εκδηλώσεων Τραμπαντζείου Γυμνασίου Σιάτιστας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους


Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας