menu

Σύνδεση | Εγγραφή

3ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Κομοτηνής

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Save The Planet | Εκπαιδευτικό παιχνίδι γνώσεων για android συσκευές με θέμα την Κλιματική Αλλαγή

Save The Planet | Εκπαιδευτικό παιχνίδι γνώσεων για android συσκευές με θέμα την Κλιματική Αλλαγή
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

3ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Κομοτηνής

Το σχολείο μας αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα Γενικά Λύκεια της πόλης και έχει μαθητικό δυναμικό που κάποιες χρονιές ξεπέρασε τους 400 μαθητές και 40 εκπαιδευτικούς. Το σχολικό έτος 2022-23 χαρακτηρίστηκε και λειτουργεί ως 3ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο, ενώ τα προηγούμενα χρόνια λειτούργησε ως το 3ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής. Κάθε σχολική χρονιά οι εκπαιδευτικοί οργανώνουν και υλοποιούν ποικίλες εκπαιδευτικές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών για θέματα, υγείας, εθελοντισμού, αιμοδοσίας, πρώτων βοηθειών αλλά και πολιτισμού, ασφάλειας στο διαδίκτυο και περιβάλλοντος. Επίσης εκπονούνται προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων, συνεργασίες με τοπικούς φορείς, αθλητικές δραστηριότητες, εκπαιδευτικές επισκέψεις καθώς και ενθαρρύνονται οι μαθητές να συμμετέχουν σε μαθητικούς διαγωνισμούς και μαθητικά συνέδρια. Τα δύο προηγούμενα έτη (2020 και 2021) το σχολείο εντάχθηκε στο Δίκτυο Σχολείων Πρεσβευτών για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, διαδίδοντας στην τοπική κοινωνία τα μηνύματα για τη Δημιουργία ενός Kαλύτερου Kόσμου! Φέτος στο σχολείο λειτουργούν 5 Όμιλοι Δημιουργικότητας και Καινοτομίας με σκοπό την ανάπτυξη των ιδιαίτερων ικανοτήτων, κλίσεων και ενδιαφερόντων των μαθητών. 1.Όμιλος Αστυνομικής Λογοτεχνίας 2.Όμιλος Δημοσιογραφίας 3.Όμιλος: Κλιματική Αλλαγή 4.Όμιλος: Μαθηματικές Περιπλανήσεις 5.Όμιλος Ρομποτικής & Προγραμματισμού Στην ιστοσελίδα: https://3lyk-komot.rod.sch.gr/ μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις από το σχολικό έτος 2022-23, ενώ στην http://3lyk-komot-old.rod.sch.gr/3gel/ για όλες τις δράσεις των προηγούμενων ετών του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής.


Διευθυντής Σχολείου

Παρασκευά Ευσταθία

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Το εκπαιδευτικό παιχνίδι γνώσεων για Android συσκευές με τίτλο: Save The Planet δημιουργήθηκε αποκλειστικά με την ανοικτού κώδικα πλατφόρμα AppInventor (appinventor.mit.edu/), η οποία αποτελεί ένα δωρεάν Οπτικό περιβάλλον Προγραμματισμού με πλακίδια (blocks), για τη δημιουργία εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα (ή tablet) με Λειτουργικό Σύστημα Android.

Στην αρχική οθόνη ο χρήστης εισάγει όνομα και στην δεύτερη και βασική οθόνη του παιχνιδιού μπορεί να επιλέξει:

Ας παίξουμε για να ξεκινήσει το παιχνίδι ερωτήσεων. Υπάρχουν συνολικά 13 ερωτήσεις. Οι 12 πρώτες ερωτήσεις είναι χωρισμένες σε 4 επίπεδα ανάλογα με το θέμα και τον βαθμό δυσκολίας και 1 άκομα ερώτηση στο τέλος.

Κατάστημα για να "αγοράσει", ανάλογα με τους πόντους που έχει συγκεντρώσει, κάποια από τις 2 προτεινόμενες εικόνες για φόντο στην κύρια οθόνη του παιχνιδιού.

Ρυθμίσεις για να απενεργοποιήσει ή να ενεργοποιήσει αντίστοιχα τους ήχους του παιχνιδιού.

Bonus για να κερδίσει το μπόνους των 500 πόντων, παρακολουθώντας ένα ολιγόλεπτο βίντεο για την κλιματική αλλαγή. Σημείωση:Το μπόνους των πόντων δίνεται για μία και μόνο φορά.

Σχετικά για να ενημερωθεί με στοιχεία σχετικά με την εφαρμογή.

Έξοδος για κλείσει η εφαρμογή.

 

Προγραμματισμός Android εφαρμογής: Μεμέτ Κερέμ, Α τάξη 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής

Γραφικά Android εφαρμογής: Κουρτίδης Λέανδρος, Α΄τάξη 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Βερρή Ανδρονίκη, Πληροφορικής (ΠΕ86)


Στόχος δράσης

οι μαθητές : 1) να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στις νέες τεχνολογίες 2) να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη 3) να «εξελίξουν» την δημιουργικότητα τους 4) να ενημερωθούν & να προβλημματιστούν για την κλιματική αλλαγή

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 6



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας