menu

Σύνδεση | Εγγραφή

Δ.Σ. Παλαιοκήπου

Συνεργατικά Προγράμματα

Πρωτοβουλία

Santa Clasus is in Quarantine

Santa Clasus is in Quarantine
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Τα παιδιά όλων των σχολείων συνεργάστηκαν μεταξύ τους προκειμένου να παράγουν μια δισκεδαστική Χριστουγεννιάτικη ιστορία στ' αγγλικά με κοινό θέμα "Santa Claus is in Quarantine". Για τις ανάγκες του project τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες. Η κάθε ομάδα παιδιών από κάθε σχολείο έγραψε τη δική της συνέχεια στην ιστορία ενώ μετά τη συγγραφή τα παιδιά ζωγράφισαν ψηφιακά αυτή την ιστορία. Μετά επιλέχθηκαν κάποια παιδιά από κάθε ομάδα τα οποία και οι καθηγητές τους τα ηχογράφησαν προκειμένουν η ιστορία μας να έχει και ήχο εκτός από εικίόνα. Στο τελος ολόκληρη η ιστορία και οι ζωγραφιές ενώθηκαν, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα ψηφιακά εργαλεία ,φτιάχνοντας αυτήν την καταπληκτική ιστορία την οποία έχουμε επισυνάψει.


Αποτελέσματα / επίδραση

Το συνεργατικό πνεύμα είναι πολύ σημαντικό στο σχολικό περιβάλλον. Όταν τα παιδιά ξέρουν να συνεργάζονται, μπορούν να ακούν, να ενθαρρύνουν, να συμμετέχουν σε ομαδικές δραστηριότητες, να αναγνωρίζουν τις μοναδικές ικανότητες και τα χαρακτηριστικά των μελών της ομάδας, και να εργάζονται ως κομμάτι αυτής.

 Η δεξιότητα αυτή θεωρούμε οτι, αποτελεί θεμέλιο για πιο σύνθετες κοινωνικές δεξιότητες, όπως την επίλυση συγκρούσεων και διαφωνιών, τον αυτοέλεγχο και την ενσυναίσθηση – οι οποίες και θα φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες στο μέλλον.

Αυτό το συνεργατικό project πιστεύουμε οτι ενίσχυσε και καλλιέργησε αυτή τη σημαντική δεξιότητα. Τα παιδιά διασκέδασαν κατά τη διάρκεια της συνεργασίας και αποκόμισαν σημαντικά οφέλη.



Συνεργασίες

  • 7ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης
  • 14ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης
  • Δημοτικό σχολείο Ιππείου Λέσβου
  • Δημοτικό σχολείο Σκοπέλου Λέσβου
  • Δημοτικό σχολείο Παμφίλων Λέσβου
  • CPR Tres Villas-Nacimiento, Spain
  • Otrić – Seoci, Croatia OŠ OTRIĆI – DUBRAVE
  • Agrupamento de Escolas António Correia de Oliveira, Esposende, Portugal
  • Sulíkov, Czech Republic, Základní škola Sulíkov, příspěvková organizace

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Κουκάρα Χαρίκλεια, Ζαγγογιάννη Βιβή, Ελένη Γυρέλλη, Θοδώρα Τσαγκάρη, Javier Cervantes Rejon, Silvina Carvalho, Spyros Spirou, Ευανθία Χατζηγιάννη, Asta Krygeryte, Paula Sofia Carvalho, 'Αννα Τσουκαλά

Στόχος δράσης

Να φτιάξουν μια συνεργατική ψηφιακή Χριστουγεννιάτικη Ιστορία

Χρόνος δράσης

3 εβδομάδες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας