menu

Σύνδεση | Εγγραφή

2o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

Εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα

Πρωτοβουλία

SAFE PATH!

SAFE PATH!
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

2o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

Το σχολείο μας βρίσκεται στους Αγίους Αναργύρους και λειτουργεί από το 1994. Από την ίδρυσή του διακρινόταν και διακρίνεται για ποικίλες δράσεις όπως η συμμετοχή σε περιβαλλοντικά και πολιτιστικά προγράμματα. Το 2ο Γυμνάσιο εντάσσεται στα ψηφιακά σχολεία αξιοποιώντας διαδραστικά συστήματα διδασκαλίας από το 2011.Τέλος δίνει μεγάλη βαρύτητα στην ολόπλευρη ψυχοπνευματική ανάπτυξη των μαθητών του και στην υγιή κοινωνικοποίηση τους. Το σχολείο διαθέτει 11 τμήματα και το σύνολο των μαθητών φτάνει τους 240.


Διευθυντής Σχολείου

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΙΩΤΗΣ

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

https://safepath.webnode.gr/

Ανάμεσα στην ατελείωτη θάλασσα δυσλειτουργιών και προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι ηλικιωμένοι άνθρωποι και τα άτομα με οποιουδήποτε είδους αναπηρίας βρίσκεται η έλλειψη υποδομών για ασφαλή διάβαση φαναριών σε πολυάσχολους, μεγάλους και μη δρόμους. Στην προσπάθεια να τερματιστεί αυτός ο καθημερινός και συνάμα σύγχρονος Γολγοθάς που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη κατηγορία ατόμων θελήσαμε να βάλουμε και εμείς το λιθαράκι μας. Η ομάδα του Safe Path λαμβάνοντας υπόψιν την συνεχή και γρήγορη εξέλιξη της τεχνολογίας εμπνεύστηκε μία πιθανή λύση ώστε να γίνει ασφαλέστερη η καθημερινότητα τους.

Ειδικοί αισθητήρες, αφού τοποθετηθούν σε συγκεκριμένα φανάρια του οδικού δικτύου ενεργοποιούνται με δύο τρόπους. Είτε χρησιμοποιώντας μια μαγνητική κάρτα ή ένα ειδικό μπρελόκ, είτε κατεβάζοντας την εφαρμογή Safe Path σχεδιασμένη για κινητά τηλέφωνα από το Google Play. Το άτομο που χρησιμοποιεί έναν από τους δύο αυτούς τρόπους, προσεγγίζοντας τα φανάρια που είναι εξοπλισμένα με τον ειδικό αυτό αισθητήρα ενεργοποιεί την λειτουργία έξτρα χρόνου που απαιτείται, ώστε να περάσει με ασφάλεια. Τότε, το φανάρι των διερχόμενων αυτοκινήτων γίνεται κόκκινο και αντίστοιχα ο σηματοδότης των πεζών πράσινος, με περισσότερο χρόνο από ό, τι ένα συμβατικό φανάρι, ενώ ταυτόχρονα αρχίζει να ακούγεται μια ηχητική ένδειξη.


Αποτελέσματα / επίδραση

Σκοπός της δημιουργίας αυτού του προϊόντος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής, των ατόμων με κινητικά προβλήματα. Αυτό το προϊόν υπόσχεται ασφαλή διάβαση των δρόμων από τα εν λόγω άτομα, καθώς αυξάνει τον χρόνο αναμονής των φαναριών προκειμένου να διασχίσουν τον δρόμο με ασφάλεια.

Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε στην βελτίωση της αστικής κινητικότητας και να αποτελέσουμε θεμέλιο λίθο στη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας που δεν έχουν την πολυτέλεια να κινούνται με την ίδια ευκολία που κινούμαστε εμείς. Το πρώτο βήμα που μας φέρνει πιο κοντά στο όραμά μας είναι η δημιουργία του Safe Path.Έχει κανονιστεί ήδη η πιλοτική εφαρμογή του σε φανάρια του δήμου Αγ. Αναργύρων - Καματερού.



Συνεργασίες

Junior Achievement Greece, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Δήμος Αγ. Αναργύρων-Καματερού


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΥ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ-ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΑΛΗΓΙΑΝΝΗ ΒΑΡΒΑΡΑ, ΜΩΡΑΪΤΗ ΦΩΤΕΙΝΗ, ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΖΑΜΠΕΤΑ

Στόχος δράσης

Οικονομικός εγγραμματισμός των μαθητών/τριων. Καλλιέργεια επιχειρηματικών δεξιοτήτων. Κοινωνική προσφορά, αλληλεγγύη, συνεισφορά, ενσυναίσθηση

Χρόνος δράσης

Νοέμβριος -Μάϊος 2022-23

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας