menu

Σύνδεση | Εγγραφή

3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα

Πρωτοβουλία

ΡΟΥΚ ΖΟΥΚ-3ο Γυμνάσιο Κοζάνης-Christmas Edition

ΡΟΥΚ ΖΟΥΚ-3ο Γυμνάσιο Κοζάνης-Christmas Edition
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Το Δεκέμβριο του 2021 με μία ομάδα εκπαιδευτικών του σχολείου αναλάβαμε τη διοργάνωση μιας παιγνιώδους δραστηριότητας για την τελευταία ημέρα λειτουργίας του σχολείου, πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, βασισμένη στο γνωστό τηλεπαιχνίδι, ΡΟΥΚ ΖΟΥΚ, το οποίο είναι δημοφιλές στους μαθητές και στις μαθήτριές μας. Στόχος μας ήταν η καλλιέργεια του προφορικού λόγου, ο εμπλουτισμός του λεξιλογίου των μαθητών και των μαθητριών μας και η προώθηση της συνεργατικότητας μέσα από μία διασκεδαστική διαδικασία, εκμεταλλευόμενοι την αγάπη τους για το συγκεκριμένο τηλεπαιχνίδι. Στην καινοτόμα αυτή δράση συμμετείχαν ομάδες από όλα τα τμήματα του σχολείου καθώς και δύο ομάδες εκπαιδευτικών, οι οποίες διαγωνίστηκαν στο τέλος του παιχνιδιού.


Αποτελέσματα / επίδραση

Τα αποτελέσματα της δράσης αυτής ήταν τα αναμενόμενα. Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας συμμετείχαν  σε γλωσσικές ασκήσεις καλλιέργειας του λεξιλογίου και του προφορικού τους λόγου μέσα από ένα αγαπημένο παιχνίδι, γεμάτοι ενθουσιασμό, γέλια και χαρά που τους προκάλεσε η συμμετοχή τους σε αυτό.Η εμπειρία αυτή θα τους μείνει αξέχαστη!



Συνεργασίες

Ο ενθουσιασμός όλων μας ήταν μεγάλος, αλλά οι περιορισμοί μας δυσκόλευαν,αφού λόγω covid, δεν μπορούσαμε να παίξουμε σε ζωντανή μετάδοση. Γι΄αυτό και έπρεπε να βρούμε άλλη λύση!Να το κάνουμε μαγνητοσκοπημένο και να το προβάλουμε στα παιδιά στις 23/12/2021! Δε χρειάστηκαν και πολλά…μόνο:

  • Οι άπειρες συνάντησεις/σύσκεψεις μεταξύ των εκπαιδευτικών που το οργάνωσαν ώστε να βρεθούν οι κανόνες, οι προϋποθέσεις, ο χώρος, ο χρόνος, οι λέξεις, τα βραβεία
  • Η έγκριση των γονέων/κηδεμόνων
  • Η οικονομική στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για την αγορά των βραβείων
  • Η διαμόρφωση του χώρου των γυρισμάτων
  • Το κάλεσμα των μαθητριών και μαθητών μας να συμμετέχουν
  • Ένας σκηνοθέτης/παραγωγός που θα προθυμοποιούνταν να πραγματοποιήσει τα γυρίσματα.

Τα λύσαμε όλα! Τα παιδιά μας πανηγυρικά συμμετείχαν, οι γονείς και κηδεμόνες συναίνεσαν με χαρά, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων συνέδραμε με ενθουσιασμό, χώρος και χρόνος βρέθηκε, σκηνοθέτης επίσης!

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στη Βιβλιοθήκη του σχολείου μας με τη συμμετοχή εκπροσώπων των τμημάτων του σχολειου, δύο ομάδων εκπαιδευτικών, μιας κριτικής επιτροπής κι ενός σκηνοθέτη, του κ. Γιαμουρίδη Πλούταρχου, γονέα μαθήτριας της Α τάξης του σχολείου μας, ο οποίος προθυμοποιήθηκε να μας βοηθήσει αφιλοκερδώς να γυρίσουμε το επεισόδιο του ΡΟΥΚ ΖΟΥΚ και να κάνει το μοντάζ, ενώ χρησιμοποίησε και το μουσικό σήμα του γνωστού τηλεπαιχνιδιού, προσαρμοσμένο στα στοιχεία του σχολείου μας.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Τη δράση οργάνωσαν και υλοποίησαν οι εκπαιδευτικοί Ιωάννα Ουζουνίδου ΠΕ80, Θεοδώρα Μουστάκα ΠΕ02, Αγαθονίκη Τζορβατζή ΠΕ02, Μαρία Σακοράφα ΠΕ06, Αναστασία Δημητριάδη ΠΕ08

Στόχος δράσης

Καλλιέργεια προφορικού λόγου, ανάπτυξη του λεξιλογίου, προώθηση της συνεργατικότητας των μαθητών και μαθητριών μέσα από μία παιγνιώδη δραστηριότητα

Χρόνος δράσης

Δεκέμβριος του 2021

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας