menu

Σύνδεση | Εγγραφή

3ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

ΡΙΤΣΟΣ ΚΑΙ ΠΙΚΑΣΟ ΕΝΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ

ΡΙΤΣΟΣ ΚΑΙ ΠΙΚΑΣΟ ΕΝΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

3ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης

Το 3ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης είναι ένα 3/θέσιο σχολείο με ολοήμερο τμήμα και συστεγάζεται με το 10ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης και το 9ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης. Ανήκει στο Δίκτυο Σχολείων της Παιδαγωγικής Φρενέ καθώς και στο Δίκτυο Σχολείων Πρεσβευτών για τους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. Υλοποιεί Εθνικά και Ευρωπαϊκά Καινοτόμα Προγράμματα, όπως eTwinning (για το οποίο μάλιστα έχει βραβευτεί με ετικέτα ποιότητας αλλά και με την τιμητική πλακέτα eTwinning School Label), πρόγραμμα υγιεινής διατροφής σε συνεργασία με το Ινστιτούτου Prolepsis, Ρομποτική κτλ. Είναι ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία, που συνεργάζεται με τοπικούς και εθνικούς φορείς και συμμετέχει σε δράσεις εθελοντισμού.


Διευθυντής Σχολείου

Νικολοπούλου Ελένη

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία, μιλήσαμε για την ειρήνη και τον πόλεμο. Διαβάσαμε το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου "Ειρήνη", το αναλύσαμε ως προς τις εικόνες του και τα μηνύματά του, και γνωρίσαμε και τον ίδιο τον ποιητή μέσα από την βιογραφία του. Στη συνέχεια επεξεργαστήκαμε τον πίνακα ζωγραφικής του Πάμπλο Πικάσο "Το μπουκέτο της Ειρήνης" ως προς τις εικαστικές τεχνικές και τα μηνύματά του, και γνωρίσαμε και τον ίδιο τον ζωγράφο μέσα από τη βιογραφία του. Τέλος αποφασίσαμε να συνθέσουμε το δικό μας εικαστικό μπουκέτο της ειρήνης, επιλέγοντας εικόνες από το ποίημα και αποτυπώνοντάς τες πάνω σε βότσαλα, μιας και η αγαπημένη ασχολία του Γιάννη Ρίτσου ήταν να ζωγραφίζει βότσαλα.


Στόχος δράσης

1 Να περιγράφουν αξίες που είναι σημαντικές για την κοινωνική ζωή , όπως είναι η ειρήνη, 2 Να γνωρίσουν σημαντικούς ποιητές και ζωγράφους, 3 Να ερμηνεύσουν πληροφορίες στο ποίημα με βάση τις δικές τους ιδέες και τα προσωπικά τους βιώματα και να αναλύσουν το ποίημα δημιουργώντας «εικόνες», 4 Να παρατηρήσουν ένα έργο τέχνης και να κάνουν υποθέσεις για το περιεχόμενό του και το μήνυμα που περνάει , 5 Να προσδιορίσουν διαφορετικές τεχνικές δημιουργίας και αναπαράστασης , 6 Να εκτιμήσουν την τέχνη ως μια «παγκόσμια» μορφή έκφρασης και επικοινωνίας , 7 Να συνεργαστούν για τη δημιουργία ενός καλλιτεχνήματος

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας