menu

Σύνδεση | Εγγραφή

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

R.I.P.- RESPECT-INSPECT-PROTECT

R.I.P.- RESPECT-INSPECT-PROTECT
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Ως εκπαιδευτικοί ενός δημόσιου σχολείου και ως πολίτες αυτής της χώρας, αντιλαμβανόμαστε ότι το σχολείο αποτελεί ένα κοινωνικό υποσύνολο το οποίο βοηθάει στην ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων, κοινωνικής συνείδησης και κοινωνικής ταυτότητας. Στόχος όλων μας είναι το σχολείο να αντανακλά την εικόνα μιας κοινωνίας όπου κυριαρχεί ο σεβασμός, η επικοινωνία και η υπευθυνότητα.

Έτσι με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού στις 6 Μαρτίου και γνωρίζοντας ότι οι επιπτώσεις του σχολικού εκφοβισμού μπορούν να αποβούν μοιραίες για τα παιδιά αυτής της τρυφερής ηλικίας, αποφασίσαμε να στοχεύσουμε τις δράσεις και τις δραστηριότητες μας στη δημιουργία ενός κλίματος σεβασμού και αλληλεγγύης, υπευθυνότητας και επικοινωνίας, ενάντια στη βία. Οι δράσεις και οι δραστηριότητες αυτές έγιναν σε διαφορετικές τάξεις του σχολείου μας, αλλά δεν ήταν μεμονωμένες εφόσον αποτελούσαν μέρος μιας συνολικής διαδικασίας, της δημιουργίας ενός βίντεο που θα αποτυπώνει τη θέση και στάση του σχολείου μας απέναντι στη βία. Απώτερος σκοπός μας ήταν να δημιουργήσουμε μια κουλτούρα σεβασμού και αλληλεγγύης και να εδραιώσουμε μια πολιτική κατά της βίας σε όλο το σχολείο.

Οι Δραστηριότητες φαίνονται αναλυτικά στο PDF και στις φωτογραφίες που συνοδεύουν τη δράση.

Σημείωση: Οι δράσεις μας φαίνεται πως είχαν αποτέλεσμα καθώς οι μαθητές μας αγκάλιασαν με θέρμη και υπέρμετρη αγάπη μέσα και έξω από το σχολείο, τους νέους Ουκρανούς μαθητές που γράφτηκαν στο σχολείο μας.


Στόχος δράσης

•Να δημιουργηθεί ένα κλίμα σεβασμού και αλληλεγγύης στο σχολείο. •Να ενισχυθεί η αυτοπεποίθηση των μαθητών, ανεξάρτητα από το φύλο, τη γλώσσα την εθνικότητα ή το βιωτικό τους επίπεδο. • Να αναπτυχθεί η ενσυναίσθηση των μαθητών ώστε να σέβονται τη διαφορετικότητα. • Να αναπτυχθούν δεξιότητες αλληλεπίδρασης, διαπραγμάτευσης και υπεράσπισης ορίων. • Να αναπτυχθεί κοινωνικός έλεγχος στο χώρο του σχολείου, δηλαδή να γίνει αντιληπτό ότι οι ισχυροί δεσμοί μπορούν να εμποδίσουν ή και να αναχαιτίσουν επιθετικές ή παρεκκλίνουσες συμπεριφορές.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας