menu

Σύνδεση | Εγγραφή

5o Νηπιαγωγείο Ν. Μουδανιών

Συνεργατικά Προγράμματα

Πρωτοβουλία

Recycle and play/ Ανακυκλώστε και παίξτε

Recycle and play/ Ανακυκλώστε και παίξτε
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

5o Νηπιαγωγείο Ν. Μουδανιών

Το Σχολείο μας είναι διθέσιο και Ολοήμερο. Προσπαθούμε να εντάξουμε στην διδασκαλία μας καινοτόμα προγράμματα, ΤΠΕ, έργα eTwinning ,συμμετέχουμε σε δράσεις περιβαλλοντικές ,κοινωνικές και διαγωνισμούς.


Διευθυντής Σχολείου

Μοστάκη Μαρία

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι μια επικίνδυνη επίδραση στο περιβάλλον μας που αντιμετωπίζουμε αυτές τις μέρες και είναι σημαντικό να βρούμε λέξεις, ιδέες πώς να μιλήσουμε γι' αυτήν στα μικρά παιδιά, να τα ενθαρρύνουμε να πιστεύουν ότι οι καθημερινές τους συνήθειες μπορούν να συμβάλουν στη διάσωση της Γης. Θα προσπαθήσουν να διαχωρίσουν τα απορρίμματα, να εξοικονομήσουν ρεύμα, νερό, τρόφιμα στην καθημερινότητά τους. Θα συνειδητοποιήσουν πόσο σημαντικά είναι τα δέντρα και τα άλλα φυτά. Τα παιδιά μαθαίνουν πώς να είναι δημιουργικά, να συνεργάζονται σε μικρές ομάδες, να αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους στα μαθηματικά και τη μηχανική. Οι δάσκαλοι θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους.

https://blogs.sch.gr/5nipmoud/2022/01/29/ergo-etwinning-recycle-and-play/


Αποτελέσματα / επίδραση

Τα παιδιά είναι δημιουργικά και μαθαίνουν πώς να συνεργάζονται σε μικρές ομάδες. Θα προσπαθήσουν να ταξινομήσουν τα απορρίμματα στην καθημερινότητά τους και θα ανακυκλώνουν τόσο στο σχολείο όσο και στο σπίτι με τις οικογένειές τους.Θα εργαστούν υπέρ της ειρήνης με τον φιλικό πύραυλο που θα φτιάξουν . Θα σκεφτούν λύσεις εξοικονόμησης του νερού, θα φυτέψουν δεντρα. Οι μαθητές θα αναπτύξουν τα μαθηματικά, τις δεξιότητες μηχανικής και τη δημιουργικότητά τους. Θα μάθουν για το ασφαλές διαδίκτυο, τις διαδικτυακές συναντήσεις, το ψηφιακό σχέδιο.

https://www.canva.com/design/DAE6j7OSbBU/nVFJ5ANCwav5LEXD762vnA/view?utm_content=DAE6j7OSbBU&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=homepage_design_menu



Συνεργασίες

Πρόκειται για ένα  Ευρωπαϊκό έργο eTwinning με συνεργάτες από ΓΕΩΡΓΊΑ, ΕΛΛΆΔΑ,
ΛΕΤΟΝΊΑ , ΛΙΘΟΥΑΝΊΑ ,
ΟΥΚΡΑΝΊΑ , ΤΟΥΡΚΊΑ .

 


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Μοστάκη Μαρία

Στόχος δράσης

Ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με την ανακύκλωση με βιωματικό τρόπο! Οικολογική και Περιβαλλοντική συνειδητοποίηση! Να κατανοήσουν πως η υπερθέρμανση του πλανήτη και η κλιματική αλλαγή οφείλεται και σε ανθωπογενείς αιτίες.

Χρόνος δράσης

Το έργο θα διαρκέσει 5 μήνες (Ιανουάριος - Μάιος) 2022

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 4


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας