menu

Σύνδεση | Εγγραφή

11o Δημοτικό Σχολείο Χανίων

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

Το ραδιοφωνικό θέατρο ζωντανεύει στην αυλή του σχολείου

Το ραδιοφωνικό θέατρο ζωντανεύει στην αυλή του σχολείου
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

11o Δημοτικό Σχολείο Χανίων

Το σχολικό μας συγκρότημα βρίσκεται σε ένα όμορφο προάστιο των Χανίων ,έχει υπέροχη θέα ,από τη μια πλευρά βουνό και από την άλλη θάλασσα. Φιλοξενεί 257 μαθητές-τριες και έχει 35 άτομα προσωπικό.Προσπαθούμε να είναι ΄΄ανοιχτό στην κοινωνία ΄΄και πραγματοποιούμε αρκετές εκπαιδευτικές δράσεις και συμμετέχουμε σε αρκετά εκπαιδευτικά προγράμματα που οπλίζουν τους μαθητές μας με γνώσεις ,αξίες ,στάσεις ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν με αξιοπρέπεια στην ενήλικη ζωή τους.


Διευθυντής Σχολείου

Μαρία Κληματσάκη

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Οι μαθητές και οι μαθήτριες ετοίμασαν μια εκπομπή ραδιοφωνικού θεάτρου, τη "Χώρα των πουλιών", η οποία δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της καραντίνας για τον covid-19. Πρόκειται για δραματοποιημένη αφήγηση σε ένα κείμενο βασισμένο στους "Όρνιθες" του Αριστοφάνη. Μόλις επιστρέψανε σχολείο, ζωντάνεψαν με παντομίμα κάποιες σκηνές από την εκπομπή τους. Φόρεσαν τις μάσκες που έφτιαξαν με την βοήθεια της δασκάλας των εικαστικών  και "πέταξαν" τριγύρω στο προαύλιο του σχολείου τους! Η δημιουργία τους αυτή παρουσιάστηκε στο 1ο Φεστιβάλ Θεατρικής Αγωγής που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2021.


Στόχος δράσης

Μέσα από το συνδυασμό του ραδιοφωνικού θεάτρου με την παντομίμα και το σωματικό θέατρο οι μαθησιακοί στόχοι που επιτεύχθηκαν ήταν διπλοί. Από τη μία πλευρά, μέσα από τη δημιουργία μιας θεατρικής ραδιοφωνικής παράστασης οι μαθητές ανέπτυξαν εκφραστικά εργαλεία όπως η φωνή( άρθρωση, χρωματισμός φωνής, εκφορά λόγου), και παράλληλα βελτιώθηκε η συγκέντρωσή τους καθώς το μικρόφωνο καταγράφει και τον παραμικρό ήχο. Από την άλλη, μέσω της δραματοποίησης και της αναπαράστασης του θεατρικού έργου στην αυλή του σχολείου οι μαθητές εκφράστηκαν δημιουργικά και έμαθαν να συνεργάζονται αρμονικά.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2


Videos 1

Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας