menu

Σύνδεση | Εγγραφή

8ο Νηπιαγωγείο Σπάρτης

Εφαρμοσμένα σενάρια/καινοτόμα προγράμματα

Πρωτοβουλία

"Ζωή χωρίς σκουπίδια"

"Ζωή χωρίς σκουπίδια"
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ


Περιγραφή

Στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων υλοποιήσαμε το βιωματικό πρόγραμμα "1,2,3.... ανακύκλωσε" και επειδή το ενδιαφέρον των παιδιών ήταν μεγάλο, αποφασίσαμε να το επεκτείνουμε συμμετέχοντας στο ψηφιακό πρόγραμμα " Ζωή χωρίς σκουπίδια".Κατασκευές, βιωματικές δράσεις, επαναχρησιμοποίηση υλικών, παιχνίδια, κουκλοθέατρο ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους, Το τρίπτυχο Μείωση -Επαναχρησιμοποίηση-Ανακύκλωση έγινε το σύνθημά μας!!!!Τα παιδιά κατανόησαν την ευθύνη τους απέναντι στο περιβάλλον, συνεργάστηκαν,ανέπτυξαν την κριτική τους σκέψη και έγιναν υπεύθυνα.


Αποτελέσματα / επίδραση

Τα αποτελέσματα ήταν πολύ ικανοποιητικά. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν, υπήρξε αλληλεπίδραση των δύο τμημάτων του νηπιαγωγείου μας, αλληλεπίδραση με τους γονείς και το δημοτικό με το οποίο συστεγαζόμαστε.Προσπαθήσαμε να ενημερώσουμε για τη δράση μας, το δήμαρχο της πόλης, την τοπική κοινωνία.Πιστεύουμε ότι οι δράσεις μας θα έχουν θετικό αντίκτυπο και θα συμβάλλουμε ώστε η ανακύκλωση να γίνει στάση ζωής.



Συνεργασίες

Συνεργαστήκαμε με τη Λακωνική Βιοενεργειακή, το Δήμο Σπάρτης, την εταιρεία ανακύκλωσης μπαταριών που μας έστειλε τον κάδο ΑΦΗΣ, τους γονείς και κηδεμόνες και το 5ο Δημοτικό με το οποίο συστεγαζόμαστε


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Ευαγγελοπούλου Ζακελίν, Σοϊλή Παναγιώτα, Πανταζή Αλεξάνδρα, Λαμπράκη Μαρία- Άννα

Στόχος δράσης

Στόχος της δράσης ήταν να ευαισθητοποιηθύν τα νήπια στο θέμα της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος και να γίνουν ενεργοί πολίτες, συμβάλλοντας στο να γίνει η πόλη μας βιώσιμη και ανθρώπινη.

Χρόνος δράσης

Δεκέμβριος-Ιανουάριος 2021-2022

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (2)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας