menu

Σύνδεση | Εγγραφή

2ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου

Μαθητικές δημιουργίες

Πρωτοβουλία

"Ζωή για να 'χει η στεριά"

"Ζωή για να χει η στεριά"
ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ

2ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου

Το σχολείο ιδρύθηκε με Βασιλικό Διάταγμα που υπογράφτηκε στις 30 Νοεμβρίου 1954 στη Β΄ Ελληνική Πρεσβεία της Βέρνης (ΦΕΚ 279/τ.Α΄/9-11-1954). Το πρώτο διδακτήριο με τέσσερις αίθουσες θεμελιώθηκε στις 3 Ιουλίου 1959 και χτίστηκε το 1959-1961. Το παλαιό κτίριο του σχολείου ολοκληρώθηκε με την επέκταση του διδακτηρίου που πραγματοποιήθηκε το 1973-1974. Το νέο κτίριο που συστεγάζεται το 2ο Δημοτικό με το 2ο Νηπιαγωγείο Καρπενησίου κτίστηκε το 1986. Το 2019 ολοκληρώθηκε η Αίθουσα Εκδηλώσεων και το νέο Γυμναστήριο του σχολείου. Το σχολείο μας βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Καρπενησίου και συστεγάζεται με το 2ο Νηπιαγωγείο Καρπενησίου. Μεταξύ των δύο συστεγαζόμενων σχολικών μονάδων υπάρχει άριστη συνεργασία. Το σχολείο μας είναι δεκαθέσιο και κατά το σχολικό έτος 2022-2023 λειτουργούν εννέα (9) τμήματα, δύο (2) τμήματα Ολοήμερου Προγράμματος με Πρωινή Ζώνη καθώς και Τμήμα Ένταξης. Τη φετινή χρονιά υπάρχει μια (1) εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης και Σχολικός Νοσηλευτής. Μία ημέρα την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Τρίτη στο σχολείο μας λειτουργεί η Επιτροπή Διεπιστημονικής Υποστήριξης (Ε.Δ.Υ.) με τη συμμετοχή του Διευθυντή, της εκπαιδευτικού του Τμήματος Ένταξης, της Ψυχολόγου και του Κοινωνικού Λειτουργού. Στο σχολείο μας λειτουργεί Σχολική Βιβλιοθήκη που αποτελεί μεταξύ άλλων εναλλακτικό περιβάλλον μάθησης, χώρο κοινωνικοποίησης και προαγωγής της φιλαναγνωσίας. Το σχολείο έχει άριστη συνεργασία και υποστηρίζεται στον ρόλο του από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας, τον Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου και το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Στερεάς Ελλάδας, τους Συμβούλους Εκπαίδευσης, το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ Ευρυτανίας και το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕΠΕΑ) Καρπενησίου.


Διευθυντής Σχολείου

Ιωάννης Ευθυμίου

Επικοινωνία με σχολείο


Περιγραφή

Το ενδιαφέρον των μαθητών/τριών για το κοντινό τους φυσικό περιβάλλον, η αγάπη τους για τα ζώα, η ενασχόλησή τους με σπορ και δραστηριότητες στο βουνό, στο δάσος, στο ποτάμι, μιας και τους χαρίζονται απλόχερα στον τόπο που ζουν, έδωσαν την αφορμή να συζητήσουμε και να προσεγγίσουμε πιο αναλυτικά τις απειλές και τους κινδύνους που διατρέχει το φυσικό περιβάλλον. Ονομάσαμε αυτές τις απειλές:α) καταστροφή των δασών β) απειλή των ζώων γ) υπερβολικός όγκος σκουπιδιών δ) έλλειψη νερού ε) ατμοσφαιρική ρύπανση και στ) φυτοφάρμακα στις τροφές. Στον αντίποδα προτείναμε: α) αναδασώσεις και δεντροφυτεύσεις που θα προσφέρουν ασφάλεια στα ζώα και πουλιά, β) ανακύκλωση, γ) οικονομία στο νερό, δ) αποφυγή συχνών μετακινήσεων με το αυτοκίνητο ε) δημιουργία κήπου και καλλιέργεια φρούτων και λαχανικών. Όλες αυτές οι ιδέες αποτυπώθηκαν με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών σε κάποιους στίχους και έγιναν μια μεγάλη ζωγραφιά που δημιούργησαν οι μαθητές/τριες με τα πινέλα τους. Το αποτέλεσμα αποκαλύπτει έναν βιώσιμο πλανήτη και μια ισορροπημένη και αρμονική ζωή στη στεριά, έτσι όπως την έπλασε η φαντασία των παιδιών.

http://2dim-karpen.eyr.sch.gr/Bravo Schools.mp4

 


Στόχος δράσης

α) Γνωριμία των μαθητών/τριών με τους 17 ΣΒΑ. β) Ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αποδίδονται στην ανθρώπινη δραστηριότητα γ) Καλλιέργεια της συνεργασίας των μαθητών/τριών.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (1)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 3



Σύνδεση με Παγκόσμιους Στόχους






Mάθετε περισσότερα για τον Διαγωνισμό

στο τηλέφωνο 210 – 6898593
ή email [email protected]

Χορηγοί Επικοινωνίας